Messiásváróknak: Orbán már meg is nyerte a 2026-os választást

2024. július 28. 12:53

Teljesen mindegy, mit akarnak a magyarországi magyarok, mert Orbánt a határon túliak hatalomban tartják.

2024. július 28. 12:53
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nyitókép: Facebook

„A határon túli szavazatokkal növelhető fideszes mandátumok számával Orbán egyszerűen kikapcsolja annak lehetőségét, hogy a növekedő népi elégedetlenség választási többséget hozhasson létre. Ehhez bármilyen tróger messiást találhatnak, akkor is veszítenek.

Teljesen mindegy, mit akarnak a magyarországi magyarok, mert Orbánt a határon túliak hatalomban tartják.

Csak ki kell számolni, hány határon túli mandátum garantálja az újabb kétharmadot. Ehhez jönnek a Magyartól undorodó ellenzékiek, az már háromnegyed.

Ezért értesítjük a Magyar Péter showműsorának mámorában semmittevő messiásvárókat, hogy a Tusnádfürdőn elhangzott bejelentéssel, s ami abból következik, már elveszítették a 2026-os parlamenti választást. S így lesz ez, amíg meg nem halnak. Ezen csak az változtat, ha visszatérnek az elvszerűséghez, nem indulnak csaló válaszáson, nem legitimálják azzal a rendszert és Orbán hatalmát, nem ülnek be a díszletparlamentbe, hanem a rendszeren kívülről támadják a rendszert. De erre 14 éve nem hajlandóak.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Viktor

Facebook

Idézőjel

Az igazság az, hogy az európai politika összeomlott.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2024. július 29. 15:37
Bartus, te ott az amerikai NépSzaránál! A határon túliak (pontosabban a magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező külhoni honfitársaink) max 2 mandátum sorsáról döntenek. Na most vagy azért vagy egy "nagyonhüje" balfasz, mert 1) nem ismered a választási rendszerünk alapjait; 2) vagy ismered a rendszert, de azt gondolod hogy az a szimbolikus kettő mandátum majd valaha is segítene rajtatok.
Mindenhova
2024. július 29. 15:13
Az a pár ezer határon túli szavazó fogja hatalomba tartani OV-t. Na ezt se az eszéért szeretjük :D
Reszelő Aladár
2024. július 29. 14:13
Okos vagy Bartus. Úgy tűnik, határon túli hithű gyurcsányistaként a többi határon túli magyart még MP-nél is jobban gyűlölöd. Amúgy a külhoni szavazatok kb 2-3 listás mandátumról döntenek. Ennél még a legendás 2002 is nagyobb különbséget hozott. De persze ha majd jönnek a tieid, akkor szégyenszemre el lehet venni a szavazatukat úgy, hogy a londoniak, berliniek és brüsszeliek megtarthatják. Mert ugye ők legendásan ide fizetnek adót. Ja nem, csak élvezik havi 10ezerért az egészségügyi ellátást.
Ati Papa
2024. július 29. 12:13
Meg vagyok nyugodva. Ez a gyökér Bartus valami csoda folytán egyszer írt értelmes cikket ( júl. 15.- én) amikor a Tisza pártról értekezett. A mostaniban hozta a formáját. Annak biztosan sokkal többen örülnének, ha a saját háza táján söprögetne és az amerikai elnökválasztási komédiát elemezné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!