Megmagyarázta a szakma, mi kerül egy bundáskenyéren négyezer forintba

2024. július 22. 22:39

„Ezért az árért a Wörthi-tó partján senki egy szót sem szólna” – mondta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

2024. július 22. 22:39

Több mint négyezer forintba kerül a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában egy töltött bundáskenyér, 2390 forintba egy limonádé, és 3690 a jeges kávé ára. Egy valószínűleg ötfős reggeliző asztaltársaság több mint 48 ezer forintos számlája kapcsán rengetegen felháborodtak a cukrászda árai miatt – írja a Világgazdaság.

A lap a témával kapcsolatban megkereste a szakmát.

Ezért az árért a Wörthi-tó partján senki egy szót sem szólna”

– reagált a Világgazdaság érdeklődésére Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Később a szakember a témával kapcsolatban leszögezte, hogy nem érti a felháborodást, hiszen senkit nem csaptak be. Az árakat online nem kötelező, de a bejáratnál jól látható helyen és az étlapon is egyértelműen fel kell tüntetni. Ez pedig ebben az esetben megtörtént, így akik bementek a cukrászdába, és rendeltek, tisztában voltak az árakkal.

Továbbá azt is kiemelte, hogy csak a számla kering az interneten, de arról már nem esik szó, hogy az étellel, az itallal vagy a kiszolgálással elégedetlen lett volna a számláját bemutató vendég.

Ez az ipartestületi elnök szerint nagyon fontos szempont, hiszen minden más tudható, legfőképp az, hogy a Balaton legszebb panorámája és a különleges világörökségi környezet miatt a vendéglátóhely kiemelten értékes övezetben, kiemelt árakkal dolgozik.

Akár tulajdonosként, akár bérlőként működtet itt valaki vállalkozást, az ingatlan vételára vagy bérleti díja jelentősen meghaladja az átlagot, ami mindenre hatással van, arról nem is beszélve, hogy rendkívüli mértékben megugrott vendéglátósok bérigénye is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 356 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­­t­­­é­­­k­­­e­­l­d­­­ ­­a­­­ ­s­­­z­­e­­x­i­­­ ­­p­­­u­n­c­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
patriota-0
2024. július 28. 07:31
"...senkit nem csaptak be. Az árakat online nem kötelező, de a bejáratnál jól látható helyen és az étlapon is egyértelműen fel kell tüntetni. Ez pedig ebben az esetben megtörtént, így akik bementek a cukrászdába, és rendeltek, tisztában voltak az árakkal." Azért ha az ember bemegy egy cukrászdába, nem fogja nézegetni az árakat, ha mondjuk egy limonádét akar inni. És az még egy étteremben sem úgy van, hogy előbb átnézem az étlapot, meg az itallapot. Hanem úgy, hogy mondjuk addig is rendelek 2 limonádét. Ha erre azt mondják egy cukrászdában, hogy 5000 Ft, akkor azt mondom, hogy mindenki meneküljön, mert patkányt láttam. A jó büdös kurva anyját annak, aki 2500 Ft-ot kér egy limonádéért!
5m007h 0p3ra70r
2024. július 23. 18:27 Szerkesztve
» Kaszas395m007h 0p3ra70r 2024. július 23. 09:51 Ez elég primitív válasz se baj, biztos jól fizet a Mandiner.hu az ilyen ócska válaszokért!« Ahhoz mrnnyire kell ostobának lenned, hogy miután balek módra egy kontinentális nagyvíz és egy regionális tó környezeti adottságainak összehasonlítgatásából szarul jössz ki nekiállj propagandistázni? Valószínűleg az segíthetett volna a helyzeteden, ha jársz iskolába, mint sokan mások, és elsajátitod a releváns ismereteket. Akkor nem hasonlítgatnád össze a balatonmellék geológiai eredetű vizuális kondícióit a délnyugat-ázsia partjaitól 250Km-re található legkeletebbi mediterrán szigetével, mert annak semmi érelme.
nempolitizalok-0
2024. július 23. 13:30 Szerkesztve
Ez alapvetően a magánügyük. Ezekszerint van aki megveszi. Ha nem kell neki, menjen odébb. Egyébként jól látszik a vendéglátósok alkalmazkodása a balcsin. A minőség nagyjából mindenhol jó. Hetekig hallgattam a médiában magas árakat, aztán amikor lementem a Balcsihoz, sörrel együtt háromezerötért ettem egy nagyon korrekt halászlét, utána lekvárral töltött mákosnudlit , aztán továbbbringázva Szemesen 900 Ftért lenyomtam egy lángost. A környékemen hasonlók, vagy magasabbak az árak mint a Balcsin. A Balcsin kiszolgálnak egy nagypénzes réteget is, ez természetes, de alapvetően a vendéglátósok nem ezekre vannak beállva. Mivel én gyerekkoromban is rendszeresen jártam jól látom, hogy a Balcsi komoly szintet lépett, Az illemhelyek jóval tisztábbak mint pld. angliában, az egész balcsi komfortja nagyságrendekkel magasabb mint a ny-európai országokban a turistás helyeké.. Tömeg, árak, közlekedés, strandok komfortja, étel-ital kínálat.). Nagy utazó vagyok, bőven vannak tapasztalataim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!