Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Maradjunk annyiban, hogy a magyar „létező” baloldal egyetlen baloldali értéket nem vallott

2024. július 03. 09:55

Ami a centrista elképzelést illeti, az nem más mint egy helyi viszonyokra átalakított baloldal vagy kilúgozott jobboldal.

2024. július 03. 09:55
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

„Maradjunk annyiban , hogy a magyar »létező« baloldal egyetlen baloldali értéket nem vallott, egyetlen baloldali követelést sem fogalmazott meg. Akik ilyenre a soraik közt egyáltalán gondolni is mertek, azokat Pozsgaitól Schifferig mind »eltávolították«

Az SZDSZ fogságában vergődő MSZP, majd a DK, egy a liberalizáció, dereguláció, privatizáció hármas jelszava alatti liberális gazdaság és társadalomfilozófiai mentén kormányzott vagy próbált meg kormányozni. A Momentum pedig egy sima életmód párt (volt). 

Ami a centrista elképzelést illeti, az nem más mint egy helyi viszonyokra átalakított baloldal vagy kilugozott jobboldal; ám akármelyik is, semmiképpen nem nemzeti.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­­k­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­­z­­e­­x­i­­ ­p­­­u­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
pipa89
2024. július 04. 08:23
El kell engednünk a baloldal-jobboldal dichotómiát. A globalista-szuverenista jobban leírja napjaink politikai felállását itthon és a világban is.
bunko-jobbos
2024. július 04. 08:06
"egyetlen baloldali értéket nem vallott" És ez egy író. Édes anyanyelvünket miért kell ennyire elkúrni????????? Ebben az évben egy hónapban nem kaptam fizetést -- Ebben az évben egy hónapban sem kaptam fizetést. Kurvára nem ugyanazt jelenti. Budapesti tájszólás, bazdmeg. Gondolom azt akarta írni, hogy egyetlen baloldali értéket SEM vallott.
tapir32
2024. július 03. 13:40
A szerző túlértékeli az SZDSZ, MSZP és a DK politikai filozófiai jártasságát! Az MSZP-SZDSZ kormány az ad hoc kormányzást valósította meg. Jól hangzó szlogenek, felszines ismeretek mentén cselekedtek! Nem politikai filozófia alapján! Sok esetben tehetetlenségüket, alkalmatlanságukat és rossz döntéseiket utólagosan ideologizálták meg. Anakronisztikus és a fejlődés gátja volt a tevékenységük! A liberalizáció, dereguláció, privatizáció hármas jelszava a biztos csőd jelszava!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!