Lepatkányozta az MSZP-s alpolgármestert a megválasztott DK-s képviselő

2024. július 18. 05:35

Kovács Eszter, Pesterzsébet alpolgármestere a Mandinernek elmondta, 30 éve dolgozik a kerületben, ilyet még nem tapasztalt, pedig az önkormányzati választáson még egymást támogatta az MSZP és a DK.

2024. július 18. 05:35
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

A nyitóképen Lengyel Dávid látható. Fotó: Facebook

Nagyon nincs politikai uborkaszezon a XX. kerületben, erről pedig egy újonnan megválasztott önkormányzati képviselő, a DK-s Lengyel Dávid tehet. Mint ismert, Pesterzsébet  MSZP-s alpolgármestere, Kovács Eszter nem szerzett mandátumot körzetében, így az új ciklusban már nem lesz önkormányzati képviselő. Ennek ellenére Lengyelnek komoly véleménye van róla: a Mandiner birtokába jutott képernyőfelvétel alapján Lengyel lepatkányozta a távozó alpolgármestert, pontosabban egy fényképet küldött neki azzal a tárggyal, hogy:

rólad egy kép :)”

Az ügy háttere, hogy az MSZP visszahívott a múlt heti testületi ülésen két bizottsági tagot, ezt pedig a többi ellenzéki párt finoman szólva is nehezményezte, holott eddig konszenzus volt abban a képviselők között, hogy a másik párt személyi ügyeibe nem szólnak bele. 

 

Az ellenzéki politikusok közötti torzsalkodás már-már megszokott, azonban a patkányozás eddig csak ritkán fordult elő. Utoljára öt éve volt hasonló a közéletben, akkor az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó patkányozta le a fideszes szavazókat az ATV reggeli adásában. 

Az, hogy Lengyel Dávid lepatkányozta Kovács Esztert, azért is meglepő, mert Pesterzsébeten a választások előtt létrejött egy alku a szocialisták és a Demokratikus Koalíció között, amelynek keretében Lengyel Dávid a DK – Momentum – MSZP – LMP - Zöldek – Párbeszéd - ZÖLDEK támogatásával indult.

Telefonon elértük a pesterzsébeti alpolgármestert, aki lapunknak megerősítette, hogy a birtokunkba jutott képen az ő levelezése látszik. Az MSZP-s politikus a Mandinernek elmondta, mélységesen megdöbbent attól, hogy egy megválasztott önkormányzati képviselő lepatkányozza. 

Három évtizede vagyok képviselő, soha életemben ilyennel nem találkoztam. Ezalatt az idő alatt voltak vetélytársaim, ellenfeleim, de ilyenre még nem volt példa. Most aztán egy velem egy csapatban tevékenykedő fiatalember tettéről van szó, amit végképp nem tudok hova tenni ”

– mondta Kovács.

Megkérdeztük az alpolgármestert, mi lehet az oka annak, hogy Lengyel egy patkányt ábrázoló képet küldött neki üzenetben, azonban ennek miértjét nem tudja az MSZP-s képviselő. 

A múlt héten volt egy testületi ülésünk, ezen két MSZP-s (bizottsági - a szerk.) helyen kértem cserét, ezt a testület egyik része szavazta meg, a velem egy csapathoz tartozó képviselőtársaim egy része nem támogatta”

– fogalmazott az alpolgármester, aki elmondta, korábban bevett szokás volt, ha egy párt visszahívja a bizottsági tagjait, azt az egész testület megszavazza, mondván nem szólnak bele a másik párt személyi és egyéb ügyeibe. 

Ez most sajnos nem így zajlott, ugyanakkor úgy látom, hogy ez nem az a kategória, ami ezt a fajta minősítést vagy megnyilvánulást megalapozza”

– utalt Lengyel üzenetére a politikus lapunknak. 

Beszéltünk Lengyel Dáviddal is, a Demokratikus Koalíció leendő önkormányzati képviselője lapunknak tagadta, hogy ő küldte volna el az emailt, szerinte manipulálták az üzenetét és ő is elfogadhatatlannak tartja a patkányozást. Ezzel kapcsolatban Kovács Eszter a Mandinernek kijelentette, ha ennyire nem ért egyet azzal a DK-s politikus, hogy emberek lepatkányozzák egymást, akkor miért küldött el neki egy ilyen üzenetet arról az email-címről, amit még a kampány alatt is használt. Lapunk megszerzett egy dokumentumot a pesterzsébeti politikusok nyilvántartásából, amelyen Lengyel Dávid mellett egyértelműen az a privát email-cím szerepel, amelyről a képet küldték Kovácsnak. 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000039
2024. augusztus 30. 13:11
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­­­k­­­e­­l­­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­­x­­­i­ ­p­­u­n­­c­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
google-2
2024. július 18. 09:57
Van ott kultúra, csak hagyni kell kibontakozni!
balbako_
2024. július 18. 08:57
Minden pofon jó helyre megy.
Dunhill67
2024. július 18. 08:45
pfff:-DDD....amikor már a fajtársak is ölik egymást...én csak egy kávét kérek(cukor és tej nélkül:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!