Kőkemény amerikai gazdasági érdekek a háború hátterében – Öt erős mondat Schiffer András Mandinernek adott interjújából

2024. július 19. 11:00

Az egykori országgyűlési képviselő a háborúról, Ursula von der Leyenről és a Momentumról is kemény véleményeket fogalmazott meg.

2024. július 19. 11:00

Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

Hosszú interjút adott a Mandinernek Schiffer András ügyvéd, egykori országgyűlési képviselő, aki az orosz-ukrán konfliktusról, Európáról, Amerikáról, továbbá a belpolitikai és külpolitikai helyzetről is elmondta véleményét.

Ezt is ajánljuk a témában

Schiffer a háborúval kapcsolatban lesújtó véleményt fogalmazott meg:

„Kőkemény amerikai gazdasági érdekek mozognak a háború hátterében, egyúttal nyilvánvaló, hogy Oroszország is próbálja magát körbebástyázni. Ezért hajmeresztők azok a fejtegetések, hogy Oroszországot meg lehet törni, föl lehet darabolni.”

Az amerikai elnökválasztás kapcsán  leszögezte:

„A globális politika szempontjából egyértelműen az lenne a jó hír, ha Donald Trump visszatérne. Minden eszementségével és minden pusztító olajipari hátterével együtt is.”

elmondta véleményét Orbán Viktor békemissziójáról is, amelynek kapcsán rámutatott:

„Ma nem az a legfontosabb kérdés, hogy Orbán Viktor miért bocsátkozott ilyen küldetésbe, hanem az, hogy mondjuk Olaf Scholz német kancellár miért nem tett így az utóbbi másfél évben.”

Schiffer az Európai Bizottság élére újraválasztott Ursula von der Leyenről nincs túl jó véleménnyel:

„Úgy tűnik, az európai választók túlnyomó részének még mindig nincs baja azzal a végtelenül korrupt, vagy ahogyan európaiul mondják: lobbista működéssel, ahogy Von der Leyen vezeti az uniót. Ez a szomorú helyzet, ezzel kell szembenézni.”

A június 9-i választási eredmények, azon belül is a Momentum szereplése kapcsán leszögezte:

„A Momentum kiesésének üzenete, hogy lehet akárhogyan gyűlölni a kormányt meg a miniszterelnököt, és alapvető vitában lenni a kabinet uniós politikájával, a magyar választók több mint 95 százaléka nem különösebben szimpatizál azzal a magatartással, hogy valaki büszkén járul hozzá az ország meg­rövidítéséhez.”
 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000044
2024. szeptember 03. 10:44
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­­e­l­d­ ­a­ ­­­s­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­n­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
frenki-7
2024. július 19. 23:52
Schiffer most egy józan hang, függetlenül a volt pártállásától. Az őt itt gyalázók tapló indulatemberek a bokájáig sem érnek fel az észkombájnkodásukkal.
danubius
2024. július 19. 17:41
10/10
kobi40
2024. július 19. 14:46
gyaloggos 2024. július 19. 11:39 Te csak a szűk kis telefonképernyődet látod. Viszont Orbánt a nagyhatalmak első számú vezetői fogadták. AZ EGÉSZ VILÁGOT FELRÁZTA, A NYUGAT BE VAN REZELVE, MERT HIÁBA A CENZÚRA, A KÖZÖSSÉGI OLDALAK TOTÁL CENZÚRÁJA, MAGUK A BETOJT BRÜSSZELITÁK, HÁBORÚPÁRTI CSÜRHE VISÍTOZÁSA IGAZOLJA VISSZA, HOGY KIK AKARJÁK A HÁBORÚT, ÉS EZZEL ŐK MAGUK RÁZZÁK FEL A NYUGAT ŐSHONOSAIT! ORBÁN ZSENI! 😂😂😂😂😂 👍👍👍👍👍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!