Feldarabolták és beolvasztották a Hableány roncsait

2024. július 11. 16:05

A roncsot tulajdonló cég végleges elhatározásra jutott.

2024. július 11. 16:05

Nyitóképen a Hableány kiemelése Fotó: MTI/Mónus Márton

A 2019-ben bekövetkezett tragikus hajóbalesetben elsüllyedt Hableány roncsait feldarabolták és beolvasztották – tudta meg a Bors.

A lap úgy tudja, hogy a roncsot először Csepelre szállították, majd később Újpestre került. Itt állt közel négy éven keresztül. A tárolás költsége nagyjából havi 300-400 ezer forint körül mozgott, valószínűleg ezért határozott úgy a roncsot tulajdonló cég, hogy elviteti a hajót, amit végül

feldaraboltak és beolvasztottak.

A végzetes tragédia nem sokkal 2019. május 29-én 9 óra után következett be a Margit híd egyik hídnyílása előtt, amikor is a Viking Sigyn svájci szállodahajó hegymenetben közlekedve utolérte a Hableány magyar rendezvényhajót, és pillanatok alatt maga alá gyűrve elsüllyesztette a nála sokkal kisebb járművet. A fedélzeten tartózkodó 33 fős dél-koreai turistacsoport tagjainak és a kér fős magyar személyzetnek felocsúdni sem volt ideje annyira gyorsan történt minden. Többségük az esős idő miatt a hajó zárt részében tartózkodott. Az ütközést követően mindössze hét turistát sikerült kimenteni a hideg vízből, a többiek – Lombos László hajóvezetővel és Pethő János matrózzal együtt – életüket vesztették.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. július 11. 18:35
Jól tették menthető vagy sem, amivel ilyen történt? Az nagyon rossz ajánló. Egy ugyanolyat vagy hasonlót vehetnek vagy csinálhatnak. De ez!? A szó egy bizonyos értelmében véve túlságosan is bemocskolódott.
kiskutya
2024. július 11. 18:22
Miért, mit kellett volna csinálni vele?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!