Kemény üzenetet küldött Brüsszelnek az EP-képviselő: „Mi hiszünk Európa jövőjében!”

2024. július 10. 09:38

Gál Kinga szerint átütő összeurópai siker a patrióta, szuverenista jobboldali pártok ilyen mértékű összefogása.

2024. július 10. 09:38
null

Nyitókép: Sandra Uittenbogaart / ANP MAG / ANP via AFP

Gál Kinga, a Patrióták Európáért frakciócsoport első alelnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában hosszan beszélt a friss pártcsalád céljairól. A fideszes politikus többek között elmondta, a frakció tagjai büszke hazafiak, akik meg szeretnénk őrizni saját hazájukat és kultúrájukat úgy, ahogy elődjeiktől örökölték.

Képesek és hajlandóak vagyunk küzdeni a nemzeti érdekeinkért”

– tette hozzá, majd úgy fogalmazott, olyan pártok európai parlamenti képviselőivel kezdték meg a közös munkát, akik a tagállamaik és választópolgáraik érdekeit helyezik előtérbe és határozottan fel fognak lépni azokkal a brüsszeli bürokratikus döntésekkel szemben, amelyek antidemokratikus módon semmibe kívánják venni az állampolgárok érdekeit, valamint a demokratikusan megválasztott nemzeti kormányok szuverenitását. 

Mi hiszünk Európa jövőjében, ezt egyértelműen hangsúlyozzuk kiáltványunkban is. Hiszünk a szuverén nemzetállamokon alapuló erős Európában és a leghatározottabban kiállunk a föderalista, centralista brüsszeli politikai folyamatokkal szemben”

– jelentette ki, majd úgy folytatta, a frakció tagjai nem mások ellen, hanem a hazájukért lépnek fel. Gál Kinga úgy folytatta: „hazafiak vagyunk és nem Európa-ellenesek”.

Arra a kérdésre, mit gondol, melyek a legsürgetőbb, leggyorsabban megvalósításra váró intézkedések, az EP-képviselő leszögezte: mindenképpen meg kellene akadályozni, hogy az elvtelen, brüsszeli fősodor által kötött politikai paktumok most érvényesülni tudjanak. 

A politikus kijelentette: állandóan napirenden tartják majd az illegális bevándorlás elleni küzdelmet, és azt, hogy megvédik a külső határokat, hiszen itt hibát hibára halmozott az Európai Bizottság az elmúlt időszakban, például a migrációs paktum áterőltetésével. 

Szükséges, hogy vissza tudjunk térni a józan észhez, hiszen ettől távolodott el az európai, a brüsszeli döntéshozatal az utóbbi időben”

– szögezte le.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. július 10. 20:48
kinga, az újabb ordító egér
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!