Jégeső és felhőszakadás – hajnalban lecsapott az ítéletidő az országra (VIDEÓ)

2024. július 15. 06:27

Az ország északi részén és Budapest egy részén zivatarok tombolnak.

2024. július 15. 06:27
null

Nyitókép: A MetFigyelő Facebook-oldala

A HungaroMet jelentése szerint Budapesttől északkeletre több helyen is vihar csapott le, hatalmas felhőszakadással és apró szemű jégesővel. A Mátra környékén órákon át ítéletidő tombolt, nagy erejű, lecsapó villámokkal. Egerben is komoly esőzések voltak, de a forró aszfalt miatt a Dobó téren néhány perc alatt felszáradt a víz.

Fotó: MetFigyelő

A hivatalos előrejelzés szerint hétfő reggelig Budapest környékén fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő várható. Záporok és zivatarok is előfordulhatnak, 30-50 százalékos valószínűséggel. Az északi szél helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében akár 60 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. 

Hétfőn az ország nagyobb részén már ismét 27 fok felett, főként az Alföldön a 29 foknál magasabban alakul a 24 órás középhőmérséklet.

Az éjszakai hőmérséklet 22-23 fok körül alakul.

A viharról készült videót itt tekintheti meg:

***

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. július 15. 11:18
"Jégeső és felhőszakadás – hajnalban lecsapott az ítéletidő az országra" Dehogy csapott! "Az ország északi részén és Budapest egy részén zivatarok tombolnak." Hoppá Budapest egy része még indig nem az ország.
Kenton
2024. július 15. 09:36
De most tényleg,mi a faszért vannak a meteorológiai szolgálatok???Az időkép tegnap egyfolytában azt mutatta,hogy hat óra magasságában hírtelen mintegy 10 fokot fog esni a hőmérséklet,és végre két hét után esni fog,sőt,hajnalban 80% hogy még plusz eső várható!Hét órakkor észbe kaptak,frissítettek,se lehűlés,se eső,de még csak egy felhő se!!!2024-ben,ilyen szinten van időjárás előre jelzés???Vagy ott is a Pulai dolgozik???
Galerida
2024. július 15. 07:26
A meteorológia az a tudomány, amely megmagyarázza, hogy miért nem vált be a prognózis!
5m007h 0p3ra70r
2024. július 15. 06:36
Ahol meg 2 napig narancssárga riasztás volt, ott egy mikrogramm eső nem esett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!