Ismét várják a bíróságon a főpolgármestert – brutális büntetést kapott a fővárosi cég

2024. július 23. 10:07

Az ügy hátterében egy 2023-as busztender áll, amelyet több helyen is törvénysértő módon valósított meg a KDB szerint a BKK.

2024. július 23. 10:07
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin; SAL László

Nyitókép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Rekordnak számító 200 millió forintos büntetéssel sújtotta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a prémiumkifizetésben részesülő, Walter Katalin vezette Budapesti Közlekedési Központot (BKK), mert egy 2023-as busztendert több helyen is törvénytelen módon valósított meg a társaság. Azonban nem csak büntetést szabott ki a döntőbizottság. A testület megsemmisítette az ajánlatkérő BKK döntését is.

Ezt is ajánljuk a témában

Közigazgatási perre fognak menni Karácsonyék

A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye, de mint arra Walter felettese, Karácsony Gergely hétfői Facebook-posztjában felhívta a figyelmet, a határozat kézbesítésétől számított nyolc napon belül közigazgatási perben kereseti kérelem terjeszthető elő. A határozat érdemi része ellen a Fővárosi Törvényszék előtt közigazgatási per indítható annak kézbesítésétől számított tizenöt napon belül.

Hát, valóban kivételes eset Magyarországon, hogy nem a drágább ajánlat nyer”

– írta a városvezető, megjegyezve, hogy a Lánchíd felújítása nyomán is kapott egy meglátása szerint abszurd bírságot a BKK, amit a bíróság semmisített meg. „Most is megyünk a bíróságra” – fűzte hozzá. A Walter-féle cég szintúgy közzétett egy közleményt, ugyanazt jelezve, mint amit a városvezető írt posztjában: a jogorvoslatot indító pályázó 10 milliárd forinttal többet kért volna ugyanazért a szolgáltatásért, mint a nyertesnek kihirdetett pályázó.

Vitézy: Karácsony vonja vissza a prémiumdöntését

Vitézy Dávid fővárosi közgyűlési képviselő ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a BKK vezetőségének egy olyan bírság után, amely ekkora összegű, és egyértelműen a vezetőség tehető érte felelőssé, biztosan nem jár jutalom. Márpedig Karácsony épp vasárnap „jutalmazta 11 milliós prémiummal a BKK vezetőjét”, Waltert – emlékeztetett ugyancsak a politikus –, aki a járatritkítás bejelentése után kiszivárgott információk szerint hálaadási pulykához hasonlította a BKK utasait.

„Kérem a főpolgármestert, módosítsa a tegnapi (vasárnapi – a szerk.) döntését, vonja vissza a BKK vezérigazgatójának prémiumát!” – szólította fel Vitézy Karácsonyt.


 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­­k­e­­l­­­d­ ­a­­­ ­s­­z­­e­­­x­­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
chief Bromden
2024. július 23. 11:36
Hogy nevezik ezt a 200 millát? Közbeszerzési ktg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!