Soha nem hallott részletek: így fogták el VV Fanni gyilkosát

2024. július 29. 10:06

Nemrég hoztak nyilvánosságra egy felvételt, ami döntő fontosságú volt VV Fanni gyilkosának megtalálásában és elítélésében. Ennek kapcsán mesélt a nyomozás részleteiről annak vezetője.

2024. július 29. 10:06

Nyitókép forrása: RTL

 

VV Fanni gyilkosa után való nyomozásról és a tettes elfogásáról beszélt a Budapest Zsaruk podcastban Gál Sándor rendőr alezredes, a BRFK Életvédelmi Osztály vezetője. A 2022-ben lezárult ügy kapcsán 2024 júliusában tettek közzé egy a széles közönség számára eddig ismeretlen videót, melyen az azóta elítélt gyilkos kiszáll az autóból, a csomagtartóhoz sétál, azonban, amikor észreveszi a siófoki ház térfigyelő kameráját, hezitál, majd visszaül az autóba. Mint a podcastban elhangzott:

a férfi a bíróságon nem tudott magyarázatot adni arra, miért állt át a közeli kukákhoz, miután észrevette, hogy kamerák veszik, a kamerák látóterén kívülre. A csomagtartóban Novozánszki Fanni holtteste lehetett, amit nem akart kamerák előtt kivenni a kocsiból.

Mint az Index írja: az egykori Való Világ-játékos 2017. november 22-én tűnt el, s két nappal édesanyja bejelentése után a rendőrök már emberölés ügyében nyomoztak. Holttestét sosem találták meg, Gál Sándor szerint az elkövető valószínűleg a Dunába dobta. A férfit – kivételes módon – a fő bizonyíték nélkül is életfogytiglanra ítélték, amely már jogerőre emelkedett. Leghamarabb 2034-ben, 17 évvel a gyilkosság után szabadulhat jó magaviselettel.

Mint Gál mondja: az ügy eltűnési ügynek indult, majd gyilkossági ügy lett belőle. A „bizonyítékok zárt láncolatában” az első láncszem az, amikor a már elítélt, akkor vádlott VV Fanni holttestét viszi a kezében egy mélygarázsban. A végpont, az utolsó láncszem az, amikor a telefonján rákeresett olyan országokra, amelyekből nem adnák ki, rákeresett a vízi halottakra és VV Fannira is. Egy dolgot nem tudtak megállapítani: azt, hogy VV Fanni lakásában, míg fenn volt a gyanúsított, mi történt.

Az alezredes megjegyezte: a Való Világból való távozás után Novozánszki Fanni szexmunkásként dolgozott. A 13. kerületben, a Marina luxuslakóparkban lakott. Ennek a lakóparknak a mélygarázsában készült az első felvétel, amelyen novemberben egy férfi a karjában viszi a lány hiányos öltözetű testét.

A gyilkos, B. László gabonaminőség-ellenőr Siófokon lakott, egy jól szituált lakásban a Balaton partján, s ekkorra már megromlott a kapcsolata aktuális barátnőjével. 33 millió forint adóssága volt. Moszkvába akarta vinni barátnőjét békülni, de ehhez egymillió forintra lett volna szüksége, ezt kellett megszereznie. Ezzel együtt „jól szituált” és „intellektuális” személyiség, hangzott el a podcastben.

Azért fogták el hamar, mert a kamerafelvételen látszik az is, ahogy a kocsijával kijön a mélygarázsból, és látszik a rendszáma.

A kocsi dunaújvárosi bérelt autó volt, innen fejtették fel a nyomozók B. László személyét. B. László azt állította, valaki megbízásából cselekedett, de nem árulta el sosem, hogy az ki volt, és beismerő vallomást sem tett.

Először személyi szabadság korlátozása miatt tettek feljelentést, ekkor még nem tudták, hogy a sértett már nem él.

A kölcsönzőben a takarítók vették észre, hogy vér folyik a kocsiból, amire B. László azt állította nekik, hogy vadhúst szállított vele. A kocsiban a nyomozók több helyen találtak vért, amiről kiderült, hogy genetikailag rokon VV Fanni édesanyjával. A lakásban, amikor a nyomozók odalátogattak helyszíni szemlére, rend volt, s B. László az ott tárolt pénzt sem találta meg, bár tudta VV Fanni barátnőjének elmondásából, hogy van ott négymillió forintja. A garázsban is találtak vér- és hajnyomokat. A gyilkos vitte magával VV Fanni bőröndjét is, és inkonzisztens magyarázatokat adott.

A holttestet beültette a hátsó ülésre, majd később betette a csomagtartóba. Este a gyilkos egy oscaros utasával lement Siófokra a csomagtartóban VV Fanni holttestével – meséli az alezredes. Majd miután kitette utasát. Ezután jön a pár napja nyilvánosságra hozott felvétel, ahol megáll egy parkolóban a tettes, majd visszaszáll a kocsiba, és arrébb áll a kukákhoz. Majd később elment Szabadi-Sóstóba.

Kérdés, hogy elrejtette-e a holttestet, vagy a kocsiban hagyta.

Volt helyszíni szemle a gyilkos siófoki lakásában, ahol nem találtak bűncselekményre utaló nyomot. De átkutattak egy egész nagy területet, hétvégi házakat, csatornákat, kutakat, a Balatont, de nem találtak semmit.

Majd másnap elment Szalkszentmártonnál áll meg, ahol a Duna partján a régi kompkikötőnél áll meg. A túloldalon ott volt a dunai vízi rendészet rendőrőrse. 20-25 percet töltött ott, és a poligráfos vizsgálat szerint a holttestet a Dunába rejtette. Innen ment vissza Dunaújvárosba a tettes, leadta a bérelt autót, és elkérte nagyapja Skodáját, amivel később megfogták a tettest a héten. A nagypapa mindent nyilvántartott a kölcsön adott autóval kapcsolatban. Találtak egy véres kötelet a Skodában, amin genetikailag kimutathatóan VV Fanni vére volt.

A tettes, aki nem tett semmiféle beismerő vallomást,

nem adott magyarázatot arra, hogy került VV Fanni vére az előző autóra vagy a Skodában lévő kötélre.

A tettes aztán visszament VV Fanni lakásába.

Egy ponton rövid időre bekapcsolódott két FBI is az ügybe, akik azonban érdemben nem járultak hozzá a nyomozáshoz – mondta Gál Sándor. A nagyjából negyvenfős nyomozócsoport az alezredes elmondása szerint nagyon speciális és magas szintű nyomozást végzett.


 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. július 30. 09:15
Szerintem rablás helyett előre eltervezett bemberrablás ad tiszta képet az eseményeknek. Találtam négy nagy össze nem illést a zsaruk podcastjában, amiből az elsőt ide adom, hogy lássátok nem a levegőbe mondom, amit itt alul írok. Íme.:
2024. július 30. 09:08 Szerkesztve
Nincs bosszantóbb, ha értelmezetlen tények sora marad ki egy feltevéssorból. Négy hiányosságot ígértem korábban, most egyet közre is adok, de előbb az eddigiekből kilógott adatok.: Véres kötél, ami eleinte csak egy 3-4-méteres kötél. Ruházatit börönd előre lehozása az autóba. A köralakú hajas vérfolt az autó mellett. Az alélt állapot kérdései. Elkövető feljut. 1,5 órát elvannak és a nő kifekszik. De mitől is (drog alkohol fizikális bántalmazás elektrosokkoló) ? Oké. A pasi lehozza a kiütött áldozatot a börönd után még egy (kabát/takarót) maguk után húzva. Értelmet csak úgy nyer a dolog, ha a lány még él. Erre utal hogy mintha megemelné a fejét a negyediklépésnél. Talán a kocsinál magához is tér és pl. a srác kiejti a kezéből és a feje koppan a Citroen Cactus mellett a betonon. Vérezni kezd ha addig nem tette és talán ez a nem várt fordulat. De mihez is képest? Pl. az emberrabláshoz képest. Egy luxuskurva többet ér élve megkötözve eladva, mint holtan, de bejön a gebasz. Van még 3 r.
Spiritmonger
2024. július 29. 20:13
Nincs meg a holttest. Nincs meg a módszer, amivel megölték. Nincs meg a gyilkos fegyver. Nincs szemtanú. Nincs a feltételezett tetteshez köthető ujjlenyomat/dns. A gyanúsított elítélése emberölésért óriási jogi hiba volt. Minden, amit a rendőrség és az ügyészség "bizonyítéknak" bemutatott, az nem olyan bizonyíték, ami minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy az elítélt megölte az eltűnt személyt. Emberrablás, személyi szabadság korlátozása, ezek megállnak, de az emberölés nem.
2024. július 29. 14:17 Szerkesztve
Elég részletes a podcast, de számos ellentmondást és feltáratlan (vagy említetlen szálat, mint további) lehetőséget tartalmaz. Gál Sándor igen ott van. de van 4 olyan dolog ami sánta és szó nincs m i n d e n kétséget kizáró bizopnyíték-láncolatról. A videók elemzése és értékelése is felszines. A podcast 9 percénél látjuk ahogy a zsaruk szerint ájult/vagy más holt tetemet cipelő ember felbukkan. Csakhogy már itt látszik a hiányos öltözetű lány fog és húz valamit a kezében (kabát-takaró?). Takaró is élőnek kell, a kabát meg főleg. Ergo még él, vagy élhet. Nézem a videókat is és már látszik, hogy az zsaruk idővonala sem teljes. Sőt a kezdővideó nyári idő szerint rögzíthetett novemberben. (20 19, helyett 21 19 percet mutatva) Ha igaz, akkor további gondok és feltáratlan szálak adódnak egy másféle összképet, mint lehetőséget felvázolva. Nem Marinán belüli gyilkosságnak indult. Esetleg azzá válhatott sztem. A kieső valóság végig kérdéses (neki kellene futni a sztorinak mégegyszer)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!