Hont András kiborult: szerinte amit Magyar Péter művel, az „arcpirító gátlástalanság”

2024. július 08. 17:51

A publicista szerint Gyurcsány Ferenc akciója a 444 ellen „sem szép”, azonban Magyar Péter akciója az „igazi galádság”.

2024. július 08. 17:51

Nyitókép: Képernyőfotó

„Most, hogy Friderikusz Sándor is beszállt a 444-lemondási kampányba (link kommentben), nem árt néhány dolgot elvi éllel és a maga konkrétságában tisztázni. Herczeg Márknak többnyire egy sorával nem értek egyet, és 

a 444 szerkesztőségében vélhetően többen meg tudnának fojtani engem egy kanál vízben, mely tudattal remekül elvagyok. Csapásokat adunk, és csapásokat kapunk – ez a műfaj már csak ilyen”

 – írja Hont András a Facebookon.

A publicista szerint egy vélemény miatt megtorlást szervezni egy újságíróval vagy egy egész lappal szemben „ultragáz”. Szerinte, aki ebben részt vesz, az gyorsan fejezze be a szólásszabadságról, sajtószabadságról, pluralizmusról, méltányosságról, a hatalom ellenőrzésének szükségességéről szóló „tirádák hangoztatását”.

Teljesen legitim valakit paprikajancsinak, böszmének, el qrónak nevezni, ha pedig valaki mindezekkel nem ért egyet, az írjon igazabb, frappánsabb, inspirálóbb véleményt (nem lesz nehéz, és felület is bőven akad hozzá)” 

– tette hozzá Hont.  

A publicista szerint az jóval kevésbe van rendben vagy egyáltalán nincs rendjén, hogy csak a kommentár jelenik meg, a hír, amit kommentál, már nem. Majd Hont folytatta a kritikát: „Nekem van bajom a 444-gyel, meg az egész rosszul fölfogott gonzó hülyegyerekeskedéssel, és nem is szoktam magamban tartani”.

Hont szerint a sajtó, a média természetesen bírálható, ám egy politikai tábor föltüzelése egyes orgánumokkal szemben a kritikai hangok elnémítását, vagyis az önkényes hatalomgyakorlást vetíti előre.

Ahogy ezt Friderikusz más esetben érzékeli is, amikor útszéli sarlatánokkal és önjelölt megmondóemberekké öregedő instacelebekkel szemben védelmébe veszi Rónai Egont” 

– tette hozzá a publicista.

Hont szerint az sem „szép”, amit Gyurcsány tesz a 444-gyel, de az „igazi galádságot” Magyar Péter követte el. „A végeláthatatlan hazugságok sorát egy ritka aljas inszinuációval toldotta meg. A 444-nél kommentelve, de az ámokfutásáról beszámoló szakportálnál is benyögi, hogy neki első kézből származó információja van, hogy a szerkesztőségben a titkosszolgálatok elhelyezték az emberüket” – fűzte hozzá a publicista.

Kapcsolódó vélemény

Péter Tamás

Index

Idézőjel

A káros tendenciáknak már most is vannak következményei, hiszen a Tisza Párt szavazótáborán belül kialakult egy kemény mag, melynek attitűdje egyre szektásabb vonásokat mutat.

Egyfelől arcpirító gátlástalanság magánszemélyek által gründolt vállalkozásokat valaki olyannak oltogatni, aki egész életében családi-politikai kitartott volt, másfelől ne szórakozzunk, kérem, az hogy a 444-ben a szolgálatok munkatársa ül, annyira megalapozott, minthogy lemond a kormány, menekül a Tóni,

okirati bizonyítékokkal rendelkezik, hogy az ügyészség belepiszkál a papírokba, 1000 elhárítót állítottak rá, blokkolják az internetet, amerre jár, fideszes politikusok lépnek át tömegével hozzá, nem hívják a tévébe, minősíthetetlen lerészegedése tőrbecsalás eredménye satöbbi satöbbi” – tette hozzá Hont.

A publicista szerint fontosabb lenne azzal foglalkozni, hogy egy ilyen „blöff- és idiotizmussorozattal”, amely egy „átlagos momentumosnak” több évbe telne, hogyan lehet „tényezővé válni Magyarországon, mint 2024-ben gyurcsányozni”, de – Hont szerint – a 444-nek kétségtelenül joga van mindkettőhöz.

Hont András által megjelölt részt itt tudja megtekinteni:

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hannah184-2
2024. július 09. 11:20
Én csak arra a pillanatra várok,amikor majd a néppártban kap valami kritikát és arra a szokásos arroganciával válaszol. ...de jól fogunk szórakozni!
kunfia1
2024. július 08. 23:37
Hontnak mindenkivel van baja, csak az államcsődörrel, a megszorító gazdival, Orbánnal nincs.
a-gyar-2
2024. július 08. 22:46
A felesége által kirúgott hízásnak indult, rohamosan kopaszodó, ragyás képű impotens bunkó viselkedése nemzedékeken át falu végi műveletlen alkoholista lezüllött családi hátteret tükröz
a-gyar-2
2024. július 08. 22:45
Patkány Peti egy bérszopó. Mindig azt szopja aki éppen fizet. Tegnap Orbánt szopta ma Sorost holnap Putyint. Közben le se törli a napszemüvegéről ami ráfröccsent. Ha Mészáros Lőrinc cége felvette volna jó pénzért akkor még most is Orbánt szopná. A hivei is szeretnének bérszopók lenni, mind.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!