Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Magyar Péter kezdettől fogva gyanakvóan és ellenségesen állt a sajtóhoz

2024. július 05. 07:45

A káros tendenciáknak már most is vannak következményei, hiszen a Tisza Párt szavazótáborán belül kialakult egy kemény mag, melynek attitűdje egyre szektásabb vonásokat mutat.

2024. július 05. 07:45
TISZA Opposition Campaign Rally in Heroes Square Budapest
Péter Tamás
Index

Nyitókép: Janos Kummer / Getty Images

„A Magyar Péter és pártja körüli botrányok, az erősödő negatív tendenciák persze nem mindenkit töltenek el aggodalommal, a fideszes hatalmi gépezetnek például igencsak jól jönnek az ilyen és ehhez hasonló történések. A propagandamédia ütéseit Magyar a kampány során kifejezetten jól viselte, a hatalom részéről azonban tisztában vannak azzal, hogy az áldott időszak és a karizma elhárító varázsa nem fog örökké tartani. Az imbolygó politikai mozgás nem jön rosszul a leszerepelt parlamenti ellenzéknek sem. 

Hiába tűnt úgy a választásokat követően, hogy a Tisza Párton kívüli ellenzéknek szinte semmi esélye nincs a folytatásra, a pártok mozgása és nyilatkozatai egyre inkább arra engednek következtetni, hogy felült a halott, és akár még vissza is támadhat.

A Jobbik megújította elnökségét, a Momentum is tisztújításra készül, s láthatóan nem akarja bedobni a törölközőt a 2RK és a többi mikropárt sem. A feltámadás rítusát azonban kétségkívül Gyurcsány Ferenc járta el a leghatásosabb módon: miközben a többség arra számított, hogy a jókora választási bukás után bejelenti lemondását, a DK elnöke múlt héten egy 43 perces önérzetes videóval állt a nyilvánosság elé, melynek csúcspontján Gyurcsány közölte: »Én és az elnökség folytatjuk a munkát.«

A parlamenti ellenzék számára tehát felcsillant a reménye annak, hogy talán mégsem Magyar Péter lesz Orbán Viktor fő kihívója, hovatovább még az se biztos, hogy politikai szempontból kihúzza 2026-ig. Bár láthattuk, hogy milyen gyorsan változhat a politikai széljárás, ha Magyar Péter nem változtat kommunikációján és magatartásán, a roncsellenzék akár még vissza is szerezheti elvesztett státusza egy részét.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. július 06. 22:18
Minden értelmes ember ellenségesen áll a mai (és persze a régi) újságírókhoz. A tódítás, a megvezetés, az aljasság és hasonló kiváló emberi tulajdonságok megtestesítői ezek. Ha érdekeset is akarsz, olvasd a 60-as évek újságjait, például az akkori "Magyarországot". Annyi "nagynevű" hamisítót, hazugot, szemétládát, seggnyalót talán még ma sem találsz egyszerre. No nézd csak: MAGYARORSZÁG politikai és társadalmi hetilap Szerkesztik: Dr. Pálfy József főszerkesztő. Gárdos Miklós h. főszerkesztő külföldi tudósítói: ACCRA: Éliás Béla BÉCS: Heltai András BELGRÁD: Hável József BERLIN: Dr. Pincési Pál BONN: Dr. Dobsa János BUKAREST: Korányi János LONDON: Köves Tibor MOSZKVA: Pirityi Sándor PÁRIZS: Léderer Frigyes PRÁGA: Nyárády Róbert PEKING: Tóth Pál RÓMA: Róbert László SZÓFIA: Nagy Károly VARSÓ: Hegedűs Dániel WASHINGTON: Polgár Dénes, az MTI állandó külföldi tudósítói. A MAGYARORSZÁG Szép névsor, ugye?
verkez
2024. július 06. 19:51
Hát... Amilyen a mai sajtó, ebben egyetértek vele. Ennyi hülye, retardált, beképzelt majom sehol másik szakmában nincs.
ThunderDan
2024. július 05. 20:08
khomeini: Ez a Péter Tamás mérsékelten buta, de NAGYON elfogult. Tipikus orbánfób ballib. Röhejes amúgy, hogy ezt az indexet nerezik, ahol futószalagon jönnek az ilyen és ehhez hasonló írások. Ha nincs ott a fejléc, NEM tudod megmondani, hogy ez most index vagy telex/hvg/444.
uranvaros
2024. július 05. 19:44
Ha MP semmit sem csinált, de elérte, hogy az EP-be csak két satnya dinka képviselő került be, akkor már jó. Az, hogy a Tisza 7 képviselője majd mit csinál az EPP-ben, az a jövő zenéje
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!