Göncz Árpád szellemi örökségét majd képviseli a Demokratikus Koalíció

2024. július 21. 08:44

Mondhatnám, kit érdekel, bántott minket eleget a Momentum. Úgy kell nekik.

2024. július 21. 08:44
null
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Facebook

Nyitókép: MTI

„A Szabad Demokraták Szövetsége nélkül nem lett volna rendszerváltás, nem lett volna 1956 forradalommá értékelése, Nagy Imre és mártírtársai újratemetése.

Talán egyszer valaki megírja, miért az lett az SZDSZ sorsa, ami.

De amikor a mai liberális párt, a Momentum vezetője, aki nem is élt, amikor a fentebb soroltak dolgoztak, láthatóan nem ismeri saját eszméje történelmét, elvileg saját elődeit, az baj.

Akkor a Momentum elnöke nem tiszteli, nem képes árnyaltan kezelni a múltat. Nem érti például, hogy a mai Magyarországon egy liberális nem keresheti szövetségesét az Európa-ellenes jobboldalon.

1996-ban, a forradalom 40. évfordulóján - a kétharmaddal soha vissza nem élő Horn-Kuncze-kormány idején készült el a Corvin-közben a pesti srác szobra. (A történelem fintora, hogy később onnan indultak a Jobbik gárdistái.)

De 1996-ban még ott voltak 56 hősei, és leszármazottjaik. A rendezvényt én moderáltam. A forradalmat még ünnepelte az ország. Ma már nem teszi.

Amikor a Momentum elnöke elhatárolódik az SZDSZ-től az szerintem teljes tévedés.

Valamikor a Fidesz is liberális volt. Orbán alelnöke a Liberális Internacionálénak. Út tehát sokféle van.

De ha a mai liberális pártelnök minden árnyalat nélkül elhatárolódik az SZDSZ-től, az engem a jövő miatt aggaszt.

Mondhatnám, kit érdekel, bántott minket eleget a Momentum. Úgy kell nekik. De nekem nem csak a DK fontos, hanem az is, merre tart ez a tönkretett, szétesett ország.

A hazám.

Addig is: Göncz Árpád szellemi örökségét majd képviseli a Demokratikus Koalíció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. július 22. 09:31
Na de Árpi bácsit saját rabtársai "Patkány"-nak hívták a besúgásai és egyéb dolgai miatt. Akkor most a "Patkány" vonalat viszi szellemi örökségként tovább a DK, Gréczy úr?
tapir32
2024. július 22. 01:07
A DK egy kalap szar. Nem képvisel semmit sem. Fasizálódik a DK.
Bell & Sebastian
2024. július 22. 00:06
Van egy apró bibi, Gyurcsány kiváló filoszemita, de nem zsidó, semmilyen szempont szerint. Orbán mester genealógiája már cselesebb, mert attól függ. Mitől? Ha bevették az amcsi-német páholyba alkalmazott malterkeverőként, és mindenben megfelelt az alapszabálynak, akkor bizony rávert egy orrhosszat a Böszmére.
2024. július 21. 22:48 Szerkesztve
Gyurcsány elismerte, ők azok, akik aktívan egyeztetnek a Bizottsággal, hogy Brüsszel újabb és újabb kritériumokat támasszon Magyarország számára. Gyurcsány elismerte, hogy a DK Brüsszellel karöltve azon dolgozik, hogy Magyarország ne kaphassa meg a neki járó uniós forrásokat. Jogi köntösbe bújtatott politikai feltételekről beszélt Gyurcsány. Nem kellenek az ilyen szemét alakok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!