Gianni Annoni elárulta a Mandinernek, mit gondol a borravaló adómentesítéséről

2024. július 22. 05:59

„Minden, ami adómentesítés, az segítség tud lenni” – fogalmazott a gasztronómiai szakértő.

2024. július 22. 05:59
null

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban pénteken azt nyilatkozta, hogy figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta: az ellene elkövetett merénylet előtt két nappal tárgyalt Donald Trumppal többek között gazdasági kérdésekről is, és volt néhány olyan pontja a programjának, amit „örömest„ hozna át Magyarországra már a következő évben. „Itt, Magyarországon sem látom annak szükségét, hogy a borravalót adóztatni kellene” – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: folyamatosan kapnak gondolatokat Donald Trump gazdasági programjából, ilyen a „ne legyen adó a borravalón című javaslat” is, 

de ezen kívül más is lesz még, és erről elég alaposan beszéltek is Trumppal.

A Mandiner megkereste az üggyel kapcsolatban Gianni Annonit gasztronómiai szakértőt és étterem tulajdonost. Gianni elmondta nekünk, hogy  a szervízdíj( ami általában 13-15% és a végfogyasztás után számlázódik) 100%-át szét kell osztani a munkaválallók között,melynek az adó tartama jóval kedvezőbb mint az alapbére! Hozzátette, hogy a munkavállalók után járó járulék (adó) mértékének a csökketése vagy a 27%-os Áfa kategória csökkentése lenne a legnagyobb támogatás ennek a szektornak

Az étteremtulajdonos azt is kiemelte, Amerikában általában hagyni kell körülbelül 20-25 százalék adót kell fizetni a borravaló után,

 tehát sokkal magasabb összeget szed be az amerikai állam, mint a magyar.

Gianni Annoni elmondta, hogy a miniszterelnök által belengetett döntés csak emelne a vendéglátós kollégáknak a fizetésén, amit szerinte Magyarországon már most nagyon szép összegeket ér el. Gianni elmondta, hogy Budapesten egy pincér, vagy egy vendéglátós kolléga, vagy egy munkatárs, borravalót vagy fizetést tekintve abszolút megkeresi azt a pénzt, ami külföldön.

Az étteremtulajdonos szerint minden segítség amit a kormány nyújt fontos, hogy a vendéglátó szektor még inkább fölzárkózzon, vagy megelőzze a nyugati vendéglátó szektort. 

Minden, ami adómentesítés, az segítség tud lenni”

 – fogalmazott Gianni Annoni. 

***

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­­k­­e­­l­­d­ ­a­ ­s­­z­­­e­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­c­­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
reepcze
2024. július 22. 10:03
Íme egy újabb értelmes mondat: "... Amerikában általában hagyni kell körülbelül 20-25 százalék adót kell fizetni a borravaló után..."
rizseslecso07
2024. július 22. 07:21
Nekem a borravaló oké. Nem is ezzel van bajom, hanem az ebbe a témakörbe tartozó szervízdíjjal. Aminek már a megmagyarázása is egy ordas hitványság. Mert: megveszek minden alapanyagot. Csinálok egy kalkulációt. Ebben benne van az összes felhasznált anyag ára. A villany. Az alkalmazottak fizetése. A haszonkulcs. Az adó. És a többi egyéb. A szervízdíj pedig egy szemét lenyúlás. A közértben miért nem tesznek rá plusz árat arra, hogy kirakják a polcra? Mert benne van az árban. A dolgozó fizetésében.
rizseslecso07
2024. július 22. 07:05
Hogy változnak az idők. Jónéhány éve már, a benzinkutasnak több gyerektartást állapítottak meg az illetékes szarháziak, mint a fizetése, mondván hogy úgyis van elég pénze a jattból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!