Fontos határidő jár le, aki megszegi a szabályt, fizethet

2024. július 09. 10:48

Ha a hirdetményeket nem távolítják el július 9-ig, az önkormányzatoknak kell eljárniuk.

2024. július 09. 10:48

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Kedd délután 16 órakor lejár annak a határideje, hogy az önkormányzati és európai parlamenti választáson indult jelöltek és jelölőszervezetek eltávolítsák a kampány időszakában elhelyezett plakátjaikat.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napja után 30 napon belül, tehát július 9-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték.

A választási bizottságoknak nincs hatáskörük eljárni a határidőre el nem távolított plakátok ügyében. Ha a hirdetményeket nem távolítják el július 9-ig, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségeket kiszámlázhatják.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. július 09. 12:05
KEMÉNYEN BUNTETNI!!!!!!!!!!!!!!!
2024. július 09. 10:57 Szerkesztve
Erről az amorf (Bp. alakú) hirdetőtábláról mindig az jut eszembe, hogy a nagy ződ-környezetvédő-fenntartható politikus, Gelike tábláinak alapanyagából eleve már a gyártás során ment kb. 40% a szemétbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!