Ezért érte felüdülésként a vendéglátókat Orbán Viktor új döntése

2024. július 21. 19:51

Péntek reggel jelentette be az új tervezetet a kormányfő.

2024. július 21. 19:51
Italian Daily Politics 2024

Nyitókép: Simona Granati - Corbis/Corbis via Getty Images

Mint ismert, Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta: nem látja szükségét annak, hogy a borravalót Magyarországon adóztassák. Ez komoly anyagi könnyítést jelent a felszolgálók, pultosok és futárok számára. A döntés különösen fontos, mivel sok vendéglátóegység dolgozójának jövedelme jelentős mértékben függ a vendégektől kapott plusz pénztől – írta meg a Magyar Nemzet.

Egy felszolgáló a Ripostnak elmondta: 

„Szerintem ez egy nagyon jó döntés, mert a borravaló tükrözi az emberek munkáját, és nagyban hozzájárul a versenyképes fizetéshez. 

Az eddigi legnagyobb összeg, amivel a vendégek elismerték a munkám, hatezer forint volt.” A borravaló tehát nem csupán egy kis extra pénz, hanem alapvető része a dolgozók keresetének. A futárok is jelentős részesedést kapnak a borravalóból. „Nagyon változó, hogy mikor és mennyi borravalót kapunk, de összességében ebből tudjuk fedezni a kiadásainkat, a tankolást és a járművek szervizelését. Egy nap legalább ötezer és tízezer forint közötti összeget kell összeszednünk, hogy megérje dolgozni” – osztotta meg tapasztalatait egy futár.

Az adómentesség bevezetése nemcsak anyagi támogatást, hanem erkölcsi elismerést is jelent a vendéglátóipar dolgozóinak. A döntés várhatóan javítja a szakma dolgozóinak pénzügyi helyzetét, növeli a munkájuk iránti motivációt és hozzájárul a szektor stabilitásához.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­k­­­e­l­­­d­­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­x­­­i­­ ­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Turán
2024. július 22. 07:57
Számlán egy menű 200ft kötelező jatt 3000...😂😂😂
videki-roka
2024. július 21. 22:01
Ez hülye.
somatic335 - Legyetek bátorak
2024. július 21. 21:58
Orbán megtalálta Magyarország jelenlegi legnagyobb problémáját. Nem az oktatás vagy az egészségügy, ugyan. A borravaló! Mi más?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!