Elvinné a kutyát is nyaralni? Erre figyeljen!

2024. július 12. 14:40

Ha ezeket az előírásokat betartjuk, nyaralásunk nem csak biztonságos, de igazán élvezetes is lesz.

2024. július 12. 14:40
Portrait of golden retriever sitting on sea against sky,Nassau,Bahamas

Kép forrása: Patricia Vazquez van denBerg/Getty Images

A nyári autós nyaralás során sokan döntenek úgy, hogy kedvencüket is magukkal viszik. Ahhoz, hogy a közös utazás zökkenőmentes legyen, fontos betartani néhány alapvető szabályt, hívja fel a figyelmünket a vezess.hu

Ezt is ajánljuk a témában

Kutyák esetében, akik imádnak utazni, elengedhetetlen a biztonságos szállítás, amit autós hám vagy csomagtartóba rögzített box segítségével oldhatunk meg. Rendszeres megállások és hidratálás szintén lényegesek, 2-3 óránként.

A megállók során adjunk inni a kedvenceinknek, illetve vigyük el őket egy rövid sétára is, ha lehetőségünk van rá. 

Habár a macskák általában az otthon nyugalmát részesítik előnyben, de megfelelő felkészítéssel számukra is élvezetes lehet az utazás. Fontos kellékek közé tartozik a biztonsági övvel rögzíthető szállítókosár, macskahám, takaró, macskamenta vagy feromonspray a megnyugtatásukra. Hasznos továbbá nedvszívó alátét és papírtörlő is az autóban, hogy könnyebben kezelhessük az esetleges baleseteket.

Fontos az is, hogy az új környezetben való akklimatizálódás során hagyjunk időt háziállatunknak, hogy megszokja az új helyet. 

Figyeljünk arra, hogy új szálláshelyünkön véletlenül se hagyjunk nyitva ajtókat, ablakokat, amin keresztül a kedvencünk esetleg elkóborolhatna. 

Ha ezeket az előírásokat betartjuk, figyelembe vesszük, nyaralásunk nem csak biztonságos, de igazán élvezetes is lesz.

 

 

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2024. július 13. 11:43
Szegény fifinek, még annyi joga sincs, mint egy gazdasági bevándorlónak!!!! Csodálatos unijó!!!:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!