Elindultak Amerikába a magyar űrhajósok

2024. július 31. 12:06

A korábbi sajtóértesülések szerint a rég várt küldetés 2024 őszén indul majd.

2024. július 31. 12:06

Nyitókép: Kapu Tibor Facebook-oldala

Kapu Tibor kutatóűrhajós Cserényi Gyula tartalékossal a budapesti repülőtérről jelentkezett be. 

Azt írta, „Vasalót kihúztam, mosógépet kikapcsoltam, kulcs, pénztárca, telefon, útlevél, Túró Rudi, Rubik-kocka. 

Vigyázz Houston, jövünk!”

Ez azt jelenti, hogy eljött a nagy pillanat: a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Axiom Space megállapodásának értelmében, Kapu Tibor  az Axiom-4 misszióval ellátogathat a Nemzetközi Űrállomásra. Erre a „kalandra” pedig vele tart tartalékosa is.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

A Spacejunkie korábban ismertette, hogy a misszió során a magyar űrhajós 14 napot tölt majd az űrállomáson, tudományos kutatásokat végezve. 

A küldetés azonban a jelenlegi információk szerint 2024 őszénél nem indul el hamarabb.

Ezt is ajánljuk a témában

A portál arra is kitért, hogyha marad a jelenlegi felállás, akkor az amerikai Peggy Whitson lesz a parancsok, a maradék három ülésben pedig a magyar Kapu Tibor, a lengyel Sławosz Uznański, és egy indiai űrhajós kaphat majd helyet. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. július 31. 17:55
Kapu Tibor pedig, október vége felé megy majd, a lengyel baráttal ... :-) -->> en.wikipedia.org/wiki/Axiom_Mission_4
pandalala
2024. július 31. 17:49 Szerkesztve
amúgy, lehet h augusztusban "nagy lesz" a forgalom az ISS-en .... 18.-án megy fel a Crew-9 mission ..... (ezen lesz egy orosz is) .. állítólag, jók már a teszt eredmények a Boing kapszulával is, sz'al valszeg visszatér a két Starliner tesztpilóta is a Földre .... a Crew-8 visszatérése is augusztusra van ütemezve ...
B_kanya
2024. július 31. 15:03
"DINO54B_kanya 2024. július 31. 14:12 • Szerkesztve Az "űrispán asszony" -te ócska fasz!" Na, akkor ennyiből rájöttél kiről van szó és hogy miket mondott a küldetésről, amire lauder szenilis nem figyelt, mert zsupértől úgy tudja, a világegyetemről már mindent tudunk. Ezer karakterből minek írjak többet, kedves proli?
B_kanya
2024. július 31. 14:59
"gilou-au-clavierDINO54 2024. július 31. 14:50 "Neked van valami értékelhető?" Fideszkánya? Néha kiveri az ólomkatonái előtt ülve." Te sem szophatsz le, ne is fantáziálj róla, pötibozgor :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!