Eddig bírta az Attila úti SENTAB-cső: az egész utcát elárasztotta vízzel (KÉPEK)

2024. július 17. 13:41

Fontos cső volt, az Erzsébet-hídon keresztül a gellérthegyi medencét töltötte.

2024. július 17. 13:41

Nyitókép: Facebook

„1976-ban helyezték üzembe azt az egy méter átmérőjű SENTAB, vagyis húzott beton csövet, amelyik szombaton este adta fel a vízzel vívott csatát, elárasztva az Erzsébet híd budai hídfőjétől nem messze az Attila utat” – írja a Fővárosi Vízművek a Facebook-oldalán.

„A vezeték a pesti rakparton 2021-23-ban felújított IV-es főnyomócső leágazásaként meglehetősen fontos szerepet tölt be: az Erzsébet-hídon keresztül haladva a gellérthegyi Gruber József medencét tölti.

Mivel szerencsére a lakosság közvetlen kiszolgálásában nem vesz részt, így hiánya a javítás idején sem okoz vízhiányt”

– írták.

„A többi, üzemelő főnyomó-vezetéknek köszönhetően pedig az ellátásban sem érződik a kiesése. Ez azért is fontos, mert az ilyen típusú csövek javítása elhúzódó. Esetükben nem tudjuk csak a sérült részt megjavítani, teljes szálakat kell cserélnünk. Az I. kerület forgalmára azonban annál nagyobb hatással van: ahhoz, hogy az Attila úton, a Döbrentei térnél keletkezett sérülés javítását elvégezhessék kollégáink, az Apród utca felé mind az Attila út, mind a Döbrentei tér felől le kellett zárni a kanyarodó sávot.

Ez várhatóan egészen a jövő hét közepéig így is marad.

Előreláthatóan csak egy hét múlva, jövő szerdán reggel indulhat újra a megszokott forgalmi rend szerint a közlekedés ezen az útszakaszon” – tájékoztatott a Fővárosi Vízművek.

A képeket ide kattintva tudja megtekinteni.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­é­­k­­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­z­e­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 17. 16:50 Szerkesztve
Szép munka volt. Természetesen nincs garancia és a népet ismét ingyen és korlátlanul lehet szopatni a hatvanfokos aszfalton a turigyurival, tereléssel, dugógyártással. Évtizedek óta csinálják ezt velünk, következmények nélkül. A városban mindenütt. Erre még a pesti rakpartot is lezárják, hogy a hatvanfokos flaszteron is ájuldozhasson a sok balfasz, akinek nem elég a parti sétány, az odahazudott zsidócipellők között, megsülni. Elmebeteg, korrupt patkányok vezetnek városokat. Megérdemeljük, mert hagyjuk.
Welszibard
2024. július 17. 15:48
"A képeket ide kattintva tudja megtekinteni." Ez a tartalom jelenleg nem érhető el. Ez általában olyankor fordul elő, amikor a tulajdonosa csak kisebb csoportnyi emberrel osztotta meg, megváltoztatta a láthatóságát, vagy törölték
Chekke-Faint
2024. július 17. 14:55
1976-ban helyezték üzembe...... Köbméterben mennyit szállíthatott azóta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!