Délutánig el kell tüntetni a kint maradt választási plakátokat

2024. július 09. 06:53

A határidőt követően az önkormányzatok hatáskörébe tartozik a választási plakátok eltávolítása, illetve az eltávolítás költségeinek kiszabása.

2024. július 09. 06:53
null

Nyitókép forrása: Az Eger TV Youtube-oldala

Július 9-én 16 óráig kell eltávolítani a június 9-ei helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti (EP-) választásokra kihelyezett plakátokat - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerdán.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben felidézték: a választási eljárásról szóló törvény szerint a szavazást követő 30 napon belül, vagyis

 legkésőbb július 9-én 16 óráig köteles eltávolítani a választási plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.

Hozzátették: a választási plakátok el nem távolítása miatt a választási bizottságoknak nincs hatáskörük dönteni, így bírságot sem szabhatnak ki. Felhívták a figyelmet arra: a határidőt követően az önkormányzatok hatáskörébe tartozik a választási plakátok eltávolítása, illetve az eltávolítás költségeinek kiszabása.

(MTI)

***

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­k­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­­­s­z­e­­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
atti64
2024. július 09. 12:33
FENN FOG MARADNI ELÉG SOK REMÉLEM SOK LESZ A BUNTI!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!