„Csúf dolog kirekeszteni a Patriótákat!” – dörögte Magyar Péter, aztán vigyorogva rájuk vágta a kaput

2024. július 26. 05:27

A TISZA-elnök tettei ismét kiütéses győzelmet arattak az elvei felett.

2024. július 26. 05:27
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Hír lett itt abból, hogy

a TISZA Párt elnöke egy eredetileg nőt megillető pozíciót foglalt el az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságában

– a bizottsági ülésen a szocik külön felhívták a figyelmet erre a méltánytalanságra, Magyar Péternek azonban ettől a szeme se rebbent (ahogy egyébként annak a hazai feminista különítménynek sem, amely máskor árgus szemekkel figyeli a különféle fotókon, hogy teljesül-e a szent paritás).

Ezt is ajánljuk a témában

Csakhogy ez a dolognak csak az egyik része.

A politikus ugyanis a Néppárt soraiban ülve az AFCO bizottság negyedik számú alelnöke lett – amely AFCO bizottságnak a néppárti elnöke mellett addigra már volt egy néppárti, egy szocdem és egy Renew-frakcióbeli alelnöke.

Az EPP tehát Magyar Péterrel ötből három tisztséget foglalt el a bizottságban – teljesen egyértelmű aránytalanságként és a Patrióták kárára.

Mármost Magyar Péter a facebookos észosztásaiban a lehető leghatározottabban jelentette ki, hogy részéről nem helyesli a Patrióták elszigetelését: ő „elvi alapon” ellenzi „egyes csoportok kirekesztését”. Jártak is a lájkok és az aléltan csodáló szempárok a páratlan jófejségéért. Hogy

na igen, ezzel képvisel ő valami üdítően hiánypótlót, ezzel a tisztességes, velejéig demokrata hozzáállásával.

Jó, hát „elvi” alapról beszélt ő, nem a konkrét gyakorlatról. Amikor ugyanis az Alkotmányügyi Bizottság elnöke feltette neki a kérdést, hogy elfogadja-e a bizottsági alelnökké való jelölését, azaz azt, hogy az EPP az ő személyében bitoroljon egy Patriótáknak járó pozíciót, úgy válaszolt: örömmel fogadja el.

I am happy to accept”, így mondta egész pontosan.

Mint amikor valaki az igazságosság bajnokaként bőszen kiáll amellett, hogy (az addig őt minden buliba készségesen elcipelő) testvére is kapjon egy szeletet a tortából – majd amikor azt a bizonyos utolsó szeletet a testvére helyett neki nyújtják át, hogy fogyassza egészséggel,

ő habozás nélkül, széles vigyorral befalja az egészet.

Ha egy pillanatra is komolyan gondolta volna a rideg számítással prezentált színjátékot, akkor egy szakbizottság egyébként meglehetősen jelentéktelen negyedik alelnöki pozíciójára való jelölés visszautasítása vagy akár csak megkérdőjelezése kiváló alkalom lett volna a bizonyításra. „Elnök úr, örömmel elfogadnám én a megtisztelő felkérést, hát hogy ne fogadnám el örömmel, csakhogy akkor az EP-ben 26 százalékkal rendelkező néppárti frakció tagjai ebben a bizottságban a tisztségek 60 százalékát töltenék be, míg a 11,7 százalékkal rendelkező Patrióták nullát, noha már a 10,7 százalékos Renew is kapott egyötödnyi helyet a pulpituson.

Én aztán igazán rühellem a Patrióták pártjait, már vagy fél éve egyiknek a környékéről sem vágok zsebre milliókat,

de vegyük már komolyan magunkat, úgy is mint Alkotmányügyi Bizottság. Nézzétek már meg, ott figyel a mai napirendünk láblécében is a mottó, hogy »Egyesülve a sokféleségben«; maga az Európai Unióról szóló szerződés pedig – amelynek végrehajtásáért ugye mi itt, az AFCO bizottságban kifejezetten is felelünk – a 2. cikkében rögzíti az EU alapjaként »a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának« értékeit.

»Demokrácia«, hahó! Vegyük már észre, hogy az én hazámban is mennyien kérték szépen a szavazatukkal, hogy a patriótáknak is osszanak Brüsszelben lapot!

 »Egyenlőség«, hékások! Hát bármennyire is kedves a szívemnek, miért járna aránytalanul hangos képviselet a tegnapelőtt még dékás újtiszásnak, a Fidesz-szavazók szájának akkurátus betapasztása árán? »Jogállamiság«, gyerekek! Az EP eljárási szabályzatának 34. cikke szerint például kifejezetten törekedni kell az olyan eljárásokra, »amelyek a bizottságokban és a küldöttségekben, valamint a döntéshozó szervekben tükrözik a Parlament politikai sokféleségét«. Tán érvényesül-e e tekintetben a jog uralma, amikor engem jelöltök negyedik alelnöknek?

S végül »a kisebbséghez tartozók« jogai, térjünk már észhez!

Komolyan úgy akarjuk ebben a ciklusban is elfogadni az alsó-eritreai LMBTQIA személyek védelméről szóló állásfoglalásainkat, hogy közben a saját harmadik legnagyobb frakciónk jogait tiporjuk kéjesen, csak azért, mert kevesebben vannak és mások?

Nekem, Magyar Péternek, elveim vannak és azokhoz tartom magam. A jelölést ezért ebben a formában sajnos nem áll módomban elfogadni.”

Efféle szavakkal válaszolhatott volna a felkérésre, ráadásul anyagi veszteség nélkül, mivel az Európai Parlamentben minden képviselő egyforma tiszteletdíjban részesül. Egy jelentéktelen tisztségbe került volna a szóban hangoztatott elvek gyakorlati alkalmazása – cserébe pedig akár még egy-két jobboldali szavazatot is hozhatott volna a gerinces kiállás.

Ehelyett azonban inkább jóízűen elfogyasztotta a tortaszeletet, majd az áldozati pózt felvéve kiposztolta híveinek, hogy „megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció (amelyben Dobrev Klára ül) nagykoalíciója az EP-ben”, merthogy szerinte se a DK, se a Fidesz képviselője nem szavazott igennel az ő alelnökké választásakor, ezzel pedig úgymond meg akarták akadályozni, közös erővel, hogy

egy magyar politikus (jelesül ő) „vezető pozíciót” kapjon.

Eltekintve attól, hogy a megakadályozás veszélye az erőviszonyok miatt nyilvánvalóan nem állt fenn, továbbá hogy másik jelölt hiányában fel sem merült, hogy a „nem” szavazat egy nemmagyar politikusnak kedvezett volna a magyarral szemben (nem úgy, mint a fideszes Szekeres Pál háznaggyá történő meg nem választásakor) – mindezektől tehát eltekintve a „nagykoalíció” vizionálása eleve nem túl bölcs felvetés.

Néhány nappal korábban a TISZA politikusai az ukrajnai háborúról szóló szavazásokon nem egyszer, hanem visszatérően ugyanazt a gombot nyomták, mint a fideszesek,

amiről ráadásul írásos feljegyzés is van, nem úgy, mint a szakbizottsági titkos szavazás voksairól – akkor talán értesíthetjük a lelkes tiszásokat, hogy rögtön a legelső plenáris ülésen látványosan létrejött a „narancssárga Fidesz” és a „trikolór Fidesz” nagykoalíciója?

De legalább megtudhattuk, hogy

Magyar Péter szerint a valamely másik párt politikusával bármilyen okból történő egyformán szavazás instant összebútorozást, hovatovább ideológiai nászt jelent.

Izgalmas lesz ennek fényében szemlélni majd a párt Fővárosi Közgyűlésen belüli vitézkedését.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 270 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­k­e­l­­­d­ ­a­­­ ­s­­z­e­­­x­i­­ ­p­u­­­n­­c­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
2024. július 27. 02:13 Szerkesztve
“Nálunk a haza hátul áll???” - Pietrosz. Persze. Ez egy olyan rezsim alatti tény, amelyik siratja 56 hőseit - a pesti srácokat -, meg amely szellemi elődjének tekinti Horthyt, aki szétkergette a budaörsi csatában a legitimista sereget, vmint amelynél komoly respekttel bírnak a márciusi szabadságharcosok. És nem utolsó sorban, amelyik anno támogatta a NATO-ba belépésünket, majd az EU-hoz csatlakozásunkat, éppen az orosz katonai/politikai, illetve gazdasági függésünk csökkentése céljából. Most meg így-úgy, de Putyin területszerző “különleges katonai műveletét”, és még a tőle való nyersanyag-függésünket is fenn akarja tartani. De miért is? Mert az EU, de a NATO sem nézi jó szemmel, hogy Orbán ellenük játszva próbálja megőrizni a hatalmával megszerzett vagyonát. Tehát: első a pénz. Második a hatalom. De NEM a mi pénzünk, hanem az övé, és nem a nép hatalma, hanem az övé. És a hazáról szó sincs. Illetve: szó, az van bőven… Sz’al szedje csak a Cavintonát, hátha meglát vmi fényt a sötétben.
Zokni
2024. július 26. 19:21
“Hülyegyerek! A globalista politizálás egyértelműen hazaáruló. Ott csak a pénz dominál…“- írja Palmimi85. Ez az IQ-ja? Sz’al hülyegyerek? Aha. Az ÉLETBEN dominál a pénz. Mert az uralkodó gazdasági berendezkedésünk: a kapitalizmus. A haza ehhez képest MINDIG a második. (Vagy még hátrább áll. Pl. nálunk…) Éppen a demokrácia intézményei lennének azok, hogy ennek ellenére az egyéb szempontokat is védelmezzék: az emberséget, az emberi jogokat, a női- és gyermekjogokat, a világkultúrát és a nemzeti kultúrát, de főleg a környezet-, természetvédelmet, mert az a jövő záloga stb. Haha: és persze a világbékét. Pl. úgy, h az agresszort (mint Putyint) minél szűkebb ólba szorítsa.
Zokni
2024. július 26. 18:56
“Az a különbség az eu-s és a magyar korrupció között, hogy míg nálunk belőle épül jópár száz km autópálya, addig kajli és a barátai bőröndökben húzogatják egyik szobából a másikba...- lixusbatar. Ezt hol olvasta, a PS-ben? Vagy itt (…)? Ember. Én konkrétumokról írtam, nem pedig sajtókampányról. Mit gondol V. D. Leyen miért van célkeresztben az Orbán-sajtónál? De az EU-ban tényleg nagyon tudják, mit művel Orbán. És INNEN is látható, mert alkotmányt, jogszabályokat és kontroll intézményeket íratott át a kétharmaddal. Ezeket nem lehetett eltitkolni. Csak egyszerűen felszámolták az ellenzéki vélemények terjesztési lehetőségeit. Ezt már a göbbelsi propaganda is művelte. Ezt felismerve tették szabaddá a sajtót a demokráciák, és ezt építette le a Rogán nevű féreg. (Ez a jelzőhasználat is náci módszer egyébként… És ezt műveli tudtommal éppen a PS is…)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!