Csalást kiáltott Karácsony az újraszámlálás kapcsán, aztán a végén még növelte is az előnyét

2024. július 13. 08:40

Látszik: ha úgy érzik, vesztésre állnak, csalást kiáltanak.

2024. július 13. 08:40
Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely nyerte meg a főpolgármester-választást, saját bevallása szerint is „baszakodással”. Az újraszámlálás eredményének kihirdetéséig Karácsony jó párszor csalást kiáltott, volt amikor azért, mert Szentkirályi Alexandra visszalépett, volt amikor azért, mert úgy érezte, hogy a szavazatok integritása veszélyben van. 

Legutoljára az újraszámlálás során kiáltott – 

amely kapcsán azzal riogatott, hogy ekkor lesz elcsalva a választás.

Mint ismeretes, végül Karácsony növelni is tudta a Vitézyvel szembeni előnyét, s az eredményhirdetés óta nem emleget csalást.

Ezt is ajánljuk a témában

És azt se firtatja már, hogy új szavazást kéne tartani, pedig nem is olyan régen még a Kúriához fordult, amely indítványban a főpolgármester-választás eredményének érvénytelenítését és a szavazás teljes városban történő megismétlését kérte.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attyla
2024. július 14. 07:14
Nem baj Gejgőke most jön csak az igazi kihívás! Gejgőke kezdj el pakolni!
kissb56
2024. július 13. 18:20
Szegény gelgő éppen olyan ostoba proli mint a szavazói. Úgy nyilatkozik, hogy az tetsszen az ostoba proli szavazóinak.
cinkegolyó
2024. július 13. 15:48 Szerkesztve
Ha a Fidesz győzni akart volna, akkor nagyon elszúrta. Egyrészt nem indított olyan határozott kiállású, bizonyítottan rátermett jelöltet, aki a Gyurcsányozáson kívül komoly szakmai programmal tudta volna megnyerni a lakosságot. Tény, hogy Alexandra Tarlós helyettese volt, de a programja nem volt meggyőző. Ezenkívül, ha már Vitézi maradt Karácsony kihívója, akkor nem kellett volna Tarlósnak állandóan Vitézi ellen beszélnie. Másrészt Alexandra két nappal a választás előtt mondta le az indulást, így nem volt idő a új szavazólap kinyomtatására, a meglévő javítgatása, áthúzogatása sokakat ingerelt, és megzavarhatott. Harmadsorban a Mihazánkos jelölt nem lépett vissza, ezzel szándékosan vettek el szavazatokat Vitéz elől.
Menhetten
2024. július 13. 15:07 Szerkesztve
Gratulálok! Győzött az igazság!.. Az értelmiség java része a fővárosban él! Budapesti embereket nem tudta orbán és bandája félre vezetni! Lesz még egy számolás? A főni szlogenje: addig számolunk, amíg nem mi győzünk! Én azért még egyszer átszámolnám, hátha Szentkirályi Alexandra nyer..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!