Az újonnan megválasztott EP egyből Orbán elmarasztalásával kezdte a munkát

2024. július 17. 19:07

Az Európai Parlament első állásfoglalásában kinyilvánította: határozottan támogatják Ukrajnát.

2024. július 17. 19:07
null

Nyitókép: Képernyőkép / www.europarl.europa.eu

Az Európai Parlament egyik első állásfoglalásában kinyilvánították, hogy az EU-nak továbbra is folytatnia kell Ukrajna támogatását egészen addig, amíg a háború véget nem ér. Az állásfoglalásban továbbá kritizálták a magyar kormányt, amiért a soros elnökséget betöltve Orbán Viktor egyeztetés nélkül folytatott diplomáciai utakat Oroszországba – adta hírül a Portfolio

Az újonnan megválasztott Európai Parlament kimondta, hogy támogatják Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását. Felszólították továbbá az EU-t, hogy továbbra is tartsa fenn és bővítse a szankciókat Oroszországgal és Fehéroroszországgal szemben, valamint intézkedjenek a szankciók megkerülésének ellehetetlenítésében.

A Parlament elítéli Oroszország rakétatámadását a kijevi Okhmadyt gyermekkórház ellen, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök közelmúltbeli látogatását az Orosz Föderációban, amely nem képviseli az EU-t, és amely az EU szerződéseit és közös külpolitikáját durván sérti”

– írták az állásfoglalásban. 

A határozatot 495 igen, 137 nem szavazattal, 47 tartózkodás mellett fogadták el.

 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bf109g14
2024. július 18. 10:59
Éljes sokáig a demokratikus népek megbonthatatlan barátsága! Előre a végső ukrán győzelemig! A harcos demokrata tábor legyőzi az agresszor oroszországot! ...csak pár szót kellett kicserélni, amúgy semmi sem változott. Nil novi sub sole.
fater0921
2024. július 18. 09:58
Nem tudom hányan maradtak a "régiekből", de ezek az újak ugyanolyan barmok, mint az elődeik. Zunijó.......elmeháborodottak, hazugok és korruptak gyülekezete.
Hopszjuliska
2024. július 18. 09:20 Szerkesztve
Nekünk már történelmi tapasztalatunk van az ilyen ügyekben! Török, Habsburg, CCCP és most az unjó! Megtanultuk remélem, hogy ne hagyjuk magunkat! Kicsit sok már a kommunisták erőlködése Brüsszel-Strasszburgban!
Berendel
2024. július 18. 00:47
- 495 igen, 137 nem - Csak azt nem értem, hogy miért kellett brüsszeli áttörésről papolni hetekig? Ez ugyanolyan whisful thinking mint zselé "júliusban már a Krímen vakációzunk" lózungja tavaly márciusban, vagy a mainstream media évekig hajtogatott mantrája, "Ukrajna naponta nyeri fölényesen a háborút".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!