Az állam kötelessége a szexuális identitás szabad megválasztásának, szabad megélésének védelme

2024. július 11. 09:31

Orbán Viktor kormánya ezt a kötelességét megsérti. Új szabályokat alkotva a homoszexualitást összemossa a pedofíliával.

2024. július 11. 09:31
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

„Mindenki úgy szeret és azt szereti, ahogy és akit akar – gondoljuk mi hivatalosan, mint DK, és ugyanezt gondoljuk magánemberként is. Ugyan sok politikai vitánk volt, van, de azt nem gondoltam, hogy ebben az ügyben is vitába keveredünk. Két hete interjút adtam Rónai Egonnak az Index.hu podcastjében, és az egyik erre vonatkozó kérdésre adott válaszom párakból heves reakciókat váltott ki.

Többször visszahallgattam a kérdéses részt, elolvastam az arról megjelent tudósításokat. Nem nyitom ki most a vitát, hogy mennyire fogalmaztam valóban félreérthetően, aztán azzal se foglalkozom, hogy mennyire volt pontatlan egyik-másik tudósítás, azzal meg végképp nem, hogy a DK-t és engem valamennyire ismerve mennyire kell rosszhiszeműnek lenni ahhoz, hogy úgy értelmezzék a nyilatkozatomat, ahogy az előfordult, egyszerűen viszonylag száraz módon összefoglalom, hogy mit gondolunk mi a szabad szerelem dolgáról:

1. A szabad szerelem alkotmányos alapjog.

Ebben nincs érdemi közéleti vita. A közélet és a magánvilág határán abban viszont már van, hogy mit jelent a szerelem szabadsága. Ellenkező nemű párok megölelhetik egymást nyilvánosan, senki nem akad fenn, ha kézenfogva sétálnak, ha nyilvános helyen megcsókolják egymást. És ha ugyanezt azonos nemű párok teszik? Jogilag ez nem tilos, de tudjuk, hogy velünk egyet nem értve ezt sokan, bár talán egyre kevesebben, gyalázatos viselkedésnek tartják. »Otthon, a négy fal között azt tesznek, amit akarnak, de nyilvánosan ez közbotrány okozás« – hangzik el nem egyszer.

2. Az állam kötelessége a szexuális identitás szabad megválasztásának, szabad megélésének védelme,

az ehhez szükséges szabályozás megalkotása, érvényesítése, a mindezeket szolgáló intézmények működtetése. Orbán Viktor kormánya ezt a kötelességét megsérti, korábban érvényes szabályokat az érdekeltek tiltakozása ellenére szigorított, egyes jogok gyakorlását kifejezetten megnehezítette. Új szabályokat alkotva a homoszexualitást összemossa a pedofíliával, durva, hazug hangulatot keltenek az LMBTQ közösségekkel és tagjaikkal szemben.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. július 20. 07:50
Az miert ÉRDEM, ha buzi vagy ?
tapir32
2024. július 16. 21:34
Csak, teljes mértékben cselekvőképesek számára!
Krupp Skya
2024. július 16. 14:14
Gondoljuk mi DK, hogy a szemkilövés is állami feladat.
VeressZoltán
2024. július 15. 16:36
Böszme stratégiát vált; a buziktól várja a szavazatot. Engem nem zavar, ha összefonódnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!