Gyurcsány Ferenc „megfejtette” az orbánizmust, és szerinte a Demokratikus Koalíció küzd ellene a legösszetettebben

2024. július 09. 09:34

Hogy sikerrel járt-e, azt mindenki döntse el saját maga.

2024. július 09. 09:34

Nyitókép: Facebook

Terjedelmes írással jelentkezett ismét közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A DK vezetője ezúttal arra tett kísérletet, hogy 

igyekezett megfejteni az „orbánizmus” lényegét.

Kijelentette, hogy „ha igaz, hogy van valamiféle Orbán-rendszer, akkor nyilvánvaló, hogy a vele szembenállóknak 

nem elég Orbánt leváltani, hanem rendszerétől is meg kell szabadulni”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt követően pontokba szedte, hogy meglátása szerint, mi is „orbánizmus” lényege. Többek között olyan kijelentéseket tett, hogy „a tényleges államhatalmi berendezkedés egyfajta modern principátus. 

Látszólag köztársaság, valójában önkény”.

De olyan gondolatok is helyet kaptak a felsorolásban, mint az, hogy „az orbánizmus a principátus elitjének elitellenes politikája, egyfajta, a népre hivatkozó elitellenes elitizmus. A populisták magukat a romlatlan nép képviselőjeként mutatják be, akik készek megküzdeni a romlott elitekkel, Brüsszellel, Washingtonnal, vagy éppen a WHO-val” – fejtette ki. 

Gyurcsány Ferenc szerint „az orbánizmus társadalma a »porlasztott homogenitás« koncepciójára épül. Porlasztott, mert tudatosan felmorzsolja a tőle független társadalmi autonómiákat, csoportokat” – magyarázta.

Végül arról is írt, hogy 

az orbánizmus a magyar felsőbbrendűséget hirdeti. 

A nemzeti lelkület középpontjába nem a jó hazafiságot, a büszkén megélt magyarságot helyezi, hanem azzal a meggyőződéssel néz a világra, aszerint cselekszik, hogy mi magyarok, önmagában magyarságunknál fogva többek vagyunk, többet érünk másoknál”.

A DK-s vezető posztját azzal zárta, „aki egy jobb világot, szabad polgári Magyarországot, ha úgy tetszik, demokratikus köztársaságot akar, annak nem elég azt akarni, azért tenni, hogy megszabaduljunk Orbántól, annak nem lehet más célja, mint az, hogy megszabaduljunk az orbánizmustól”. Majd itt leszögezte, hogy „ennek a küzdelemnek a mélységét, összetettségét a Demokratikus Koalíció érti a legjobban”.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­z­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
kbs-real
2024. július 10. 07:22
Olyan okos...
iphone-13
2024. július 09. 15:34
FERKÓ MEGINT SOK VOLT AZ UNIKUM! TE HAZAÁRULÓ SZEMÉTLÁDA TAKARODJ MÁR A KÖZÉLETBŐL! UTÁL MÁR MINDENKI MINT A SZART, MÉG A SAJÁTJAID IS TE FÉREG!
Kotucso
2024. július 09. 12:58
Már sokadszorra mondom Feri. Ne az Orbánt, hanem a Magyart! Nem Viktor, hanem a fostos vette el a szavazóidat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!