Aki kimarad, lemarad: indul a roham a kiadó lakásokért!

2024. július 24. 09:46

Ma este kiderül az egyetemre, főiskolára jelentkezők közül ki hová nyert felvételt és ezzel a lakásbérlési szezon is csúcsra jár majd.

2024. július 24. 09:46

Nyitókép: Indul a roham a kiadó lakásokért. Fotó: MTI/Marjai János.

Benedikt Károly, a Duna House marketing és PR vezetője szerint érdemes gyorsan, határozottan lépni, mert életbe lép az „aki lemard, az kimarad” elv – írja a Pénzcentrum. A szakértő szerint problémát jelent, hogy sokak számára a ponthatárok bejelentéséig nem csak a város, akár az országrész is kérdéses lehet, így az előzetes bérlés nem opció. Ami bizonyos, a kereslet megnövekedésével drágulás várható. 

A Duna House mérése alapján Budapesten átlagosan 10–15 százalékkal növekedtek az árak az első félévben, így az átlagos bérleti díj meghaladja a 260 ezer forintot, ez pedig még emelkedni fog. 

Az Otthon Centrum adatai szerint Budapesten a VI. kerületben legdrágább lakást bérelni, itt átlagosan 354 ezer forint havi bérleti díj az irányadó. A II. kerület 335 ezer forinttal a második, az V. kerület 316 ezer és a XIII. kerület 284 ezer forinttal követi. A külső pesti kerületek a legolcsóbbak, ahol 180–200 ezer forintos bérleti díjat kérnek havonta.

Az egyetemisták és főiskolások holnaptól már a hirdetéseket böngészik.
Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

Vidéken változatos a helyzet, egy biztos, 

Győrben szinte láthatatlan a választék. Ha egy-egy lakás kiadóvá válik, azt pillanatok alatt elviszik 

– vélekedett az OTP Ingatlanpont részéről Komádi Csaba, majd hozzá tette, ehhez mérten a bérleti díjak is nagyjából 200 ezer forintnál kezdődnek. Azokban a városokban, ahol fejlődő az ipar és rengeteg munkavállalót foglalkoztatnak, a felvételitől függetlenül is nagyobb a kereslet és magasabb árakkal kell kalkulálni. Ez jellemző Debrecenre is, ahol nagyon megszaladtak az árak. 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­k­­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
konfucius
2024. július 24. 11:27
Fordítva van a szólás, kedves zugfirkász: Aki lemarad, kimarad. Ha csak egy fél pillanatig gondolkodtál volna, mielőtt beküldöd, vagy ha a kolléga, esetleg a főszerkesztő rendesen végezné a munkáját, rá lehetett volna jönni. De nálatok ez láthatóan nem cél.
szintetikus
2024. július 24. 10:43
Miért nem vesznek? Orbániában sokat keresnek. Én inkább vásárolnék a helyükben.
lesmiserables
2024. július 24. 09:50
Agglomeráció élhetetlen egész országot ide költöztette Csúti. Megvenni valamit egy helyinek már lehetetlen!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!