249 millió forintért beköltözhetünk Tolnay Klári elátkozott villájába

2024. július 10. 11:44

A háromszintes házban élt a színésznő, amikor a háborús bombázások alatt elhunyt az újszülött kisfia.

2024. július 10. 11:44
Sal Endre
Sal Endre

Nyitókép: Most Tolnay Klári egykori villájába költözhet. Fotó: Ingatlan.com/Álomidő Ingatlan.

Érdekes hirdetésre bukkant a Mandiner az ingatlan.com oldalán. A leírás szerint a híres színésznő, Tolnay Klári egykori villájában kínálnak eladásra egy 5+1 szobás, 204 négyzetméteres, nagy teraszos, kertkapcsolatos lakást. A villát 1938-ban vette birtokba az akkor 24 éves, de már országosan ismert színésznő és a férje, a híres rendező, Ráthonyi Ákos. 

Két évvel korábban házasodtak össze, 

az esemény pedig megmozgatta Budapestet, hiszen Tolnay Klári addigra sokak kedvence lett, miután szerepelt az 1934-ben bemutatott korszakos filmben, a Meseautóban, 

majd a Lila akác és az Okos mama című filmben. Érdekesség, hogy a Meseautó forgatására még Tolnay Roziként érkezett, ám ott rábeszélték az elegánsabb Klári keresztnévre. 

Tolnay Klári (jobbról a második) és mellette a férje, Ráthonyi Ákos. A fotó 1938-ban készült. Fotó: Fortepan/Vass Károly

A hirdetésben szereplő rózsadombi villa végül nem hozott szerencsét a színésznőnek, sőt, fájdalmas helyszíne volt a magánéleti drámáinak. Bár 1938-ban még örömmel költözött oda. 

Már idős korában mesélte, hogy egyáltalán nem okozott számára újdonságot a rózsadombi pompa, hiszen gyerekként Mohorán egy nyolcszobás kúriában élt a családjával. A villában lakva aztán kiderült számára, hogy nem Ráthonyi Ákos lesz élete szerelme. Ennek ellenére 1940-ben megszületett a közös kislányuk, Zsuzsanna, 1944-ben pedig úton volt a második gyermekük is, egy kisfiú. Ekkor már rendszeresen bombák hulltak Budapestre. 

Az egyik bombázás okozta sokk miatt megindult a szülés, a kisfiú megszületett, ám nem sokkal később meghalt. 

A villa az egyik bombázás során aztán komoly sérüléseket szenvedett, Tolnay pedig örökre hátat fordított a villának és a férjének is. Ráthonyi Ákos nem sokkal később a disszidálás mellett döntött, előbb Angliában, majd Németországban élt. 

Tolnay Klári (jobbra) már idősebb korában Törőcsik Mari társaságában. Fotó: Fortepan/Gábor Viktor.

Tolnay Klárit 1945-ben a neves íróhoz, Márai Sándorhoz fűzték gyengéd szálak, majd megjelent az életében a nála tíz évvel fiatalabb színész, Darvas Iván, aki a második férje lett. A heves szerelem aztán véget ért, Darvast az 1956-os forradalom után börtönbe zárták, Tolnay pedig már nélküle kezdett új életet. 

A kommunista rendszerben is elismert színésznő maradhatott, ám a pártba sosem lépett be. 

Egyszer maga Rákosi Mátyás kérdezett rá nála, miért nem párttag? Tolnay rezzenéstelen arccal azt válaszolta, mert polgári származású és istenhívő. 

A híres színésznő egykori villájában eladásra kínált lakás egyik különlegessége az 57 négyzetméteres terasz, ahol egykoron Tolnay Klári is pihent a filmforgatások közötti szünetekben. A lakásért kért 249 milliós összeg első látásra magasnak tűnik, ám még így sem éri el négyzetméterárban a II. kerületi átlagot. 

Ezt is ajánljuk a témában

Valakik elvitték Rákosi Mátyás hamvait a Farkasréti temetőből

Hosszú évek óta egy üres urnatartónál emlékeznek Rákosi Mátyás szimpatizánsai a Farkasréti temetőben, az egykori kommunista pártvezér földi maradványait ugyanis a Mandiner információi szerint elvitték a temetőből. Következzen Rákosi urnájának története, amelynek fedőlapját nem egyszer emberi ürülékkel kenték össze.

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­k­e­­­l­d­­­ ­­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­n­­­c­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Stego
2024. augusztus 31. 05:56
Meseautóban, abban Perczel Zita volt a női főszereplő. Tolnaynak két mondta jutott kb. S nem is igazán a Lila Akác indította el a karrierjét, hanem A kölcsönkért kastély.
lazio154-2
2024. július 10. 13:15
Megvárom én, hogy Lázár felvegye az örökbérletbe kiadható kastélyok sorába, és hátha nekem jút ez!
2024. július 10. 12:41 Szerkesztve
"szintetikus 2024. július 10. 11:47 Vajon valamelyik fidesz közeli bank nem ad nekem egy kis pénzt, mint ahogy Lölőnek vagy Tibócnak adott ingyen pénzt és akkor megvenném. XDDDD" A Dopehitel lesz a te sorsod. 💋 És mondd, ki is kapott "ingyen hitelt"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!