Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Végig kell gondolnunk, hogyan lehet a baloldali értékeket képviselni Magyarországon

2024. június 13. 11:48

Nekem is végig kell gondolnom a saját szerepemet, hogy a jövőben hogyan és mivel tudom leginkább segíteni a hazai szociáldemokrácia, a baloldal jövőjét.

2024. június 13. 11:48
null
Kunhalmi  Ágnes
Kunhalmi Ágnes
Facebook

Nyitókép: Facebook

„Először is, ahogyan ezt már a választások éjszakáján is megtettem, meg szeretném köszönni mindenkinek, aki támogató szavazatát adta ránk. Egyben gratulálok mindazoknak, akik mandátumhoz jutottak. A teljes folyamat még nem zárult le, hiszen Budapesten a Fidesz az évszázad trükkjét hajtotta végre, a pénteki újraszámlálás után lesz eredmény.

Miközben közel 250 tagunk nyert polgármesteri, önkormányzati képviselői felhatalmazást és az ország egészében valamilyen mandátumot nyerő ellenzéki együttműködésben indulók több, mint harmada a mi tagjaink közül került ki, ennek ellenére az ügy egészét tekintve van okunk csalódásra. A hazai szociáldemokrácia egészét, a baloldalt tekintve pedig én magam is rendkívül csalódott vagyok.

Az értékelés elkezdődött és a tisztújítás folyamata is hamarosan elindul. Ezzel párhuzamosan nekem is végig kell gondolnom a saját szerepemet, hogy a jövőben hogyan és mivel tudom leginkább segíteni a hazai szociáldemokrácia, a baloldal jövőjét.

Fontos, hogy őszintén nézzünk szembe a problémákkal, okokkal, értsük meg részletesen a pontos eseményeket és a szavazótáborok mozgását. Mivel lényegében a megerősödött jobboldali erőkkel szemben csak mi maradtunk nem jobboldaliak, ezért végig kell gondolnunk, hogyan lehet a baloldali értékeket képviselni Magyarországon. Meggyőződésem, hogy nincs jó társadalom baloldali értékek nélkül, és azt is hiszem, hogy végre mélyebb változásra, új útitervre van szükségünk.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. június 14. 13:40
+ A kilincset tessék használni az ajtó nyitásánál! Ne tessék összetéveszteni a bilinccsel!
zakar zoltán béla
2024. június 14. 13:36
Van olyan?
Ehetős Odó
2024. június 14. 13:26
Ágika, neked már felesleges bármin is gondolkodnod. Bár veled kapcsolatban a "gondolkodás" kifejezés is egy erős eufémia.
Mich99
2024. június 14. 11:11
Nem kellett volna összeállni a lipsikkel és a nácikkal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!