Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Vége a kampánynak, de meddig maradnak még velünk a városképet csúfító plakátok?

2024. június 11. 11:02

A vasárnapi jelölteket szorítja a határidő, muszáj leszedniük a plakátjaikat, ellenben a pénztárcájuk fogja bánni.

2024. június 11. 11:02

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

Véget ért a választási kampány, azonban nyomait van, ahol napokig, esetleg hetekig megszenvedi a városkép – írja a Magyar Nemzet. A kampányidőszakot már sokan legszívesebben elfelejtenék, ezért felmerülhet a kérdés: meddig maradnak a plakátok?

Nos, ha július 9-éig nem távolítja el a plakátját az, aki elhelyezte vagy akinek elhelyezték, a pénztárcája fogja bánni. 

A Vaolnak egy adott korábbi interjújában Veszprém polgármesteri hivatalának jegyzője kifejtette: „eltávolítani a plakátot kötelesség, ha ezt pedig a tulajdonos nem teszi meg, ugyan gondoskodik a problémáról az önkormányzat, de a költségek megtérítését nem kerülheti meg.

A szabályok minden plakátra vonatkoznak, amelyek a jelölteket, jelölő szervezeteket népszerűsítenek a kampányidőszakban.

A jegyző a lapnak felidézte, a korábbi választásokon akadt rá példa, hogy egy önkormányzat közpénzből állta a plakát eltávolítását. Azért, hogy pénzét visszakapja, először csak felszólította az érintettet, de mivel az nem reagált, polgári peres eljárás lett a vége. Remélhetőleg a vasárnapi választások résztvevő politikusai ennél fegyelmezettebbek, és nem fogunk még egy hónap múlva is találkozni velük nyomtatott formában.
 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. június 11. 13:03
Kint kell hagyni őket. Komoly bevételt lehet generálni velük. Szimpla köpés 1000ft Turhás köpés 2000ft Hugyozás 5000Ft Szarás 10000ft És természetesen mindezek kombinációja
Akitlosz
2024. június 11. 12:29
"meddig maradnak még velünk a városképet csúfító plakátok?" 1994. után még több mint tíz évig maradtak kint az MDF plakáttartói a villanyoszlopokon. A bukott választás után a pártnak nem volt pénze leszedni, más meg nem szedte le helyettük.
tizennyolcfok
2024. június 11. 11:48
csúfító??? miket beszél ez a mandiner? mégis egyetértenek magyar péterrel a dobreves plakátjaival kapcsolatban? ajajj, kacsoh. nem lesz ebből bajotok, amikor eligazításra mentek a karmelitába?
bhölömbika
2024. június 11. 11:45
igen igaza van a mandinak, ideje, hogy eltűnjenek a háborús uszítások mindenhonnan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!