Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Na álljon meg a menet! Nehogy már a végén az legyen háborúpárti, aki fegyverszünetet és fegyvernyugvást követel!

2024. június 02. 15:59

Finisbe fordul az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampánya, egymásnak feszülnek az oldalak, néha már úgy tűnik, nem lehet tovább feszíteni a húrt.

2024. június 02. 15:59
null
Kacsoh Dániel

(Nyitókép: MTI)

Aligha a legszebb arcát mutatja ezekben a hetekben a magyar politika. Finisbe fordul az európai parlamenti és az önkormányzati választás kampánya, egymásnak feszülnek az oldalak, néha már úgy tűnik, nem lehet tovább feszíteni a húrt.

Magyar Pétert vakon követi a tábora,

a minap egy tatabányai fórum után ijesztő elánnal vetették rá magukat egy kávézóra, illetve annak munkatársaira, mert azt hitték, nem hajlandók kiszolgálni a Tisza Párt aktivistáit.

Ezt is ajánljuk a témában

A balos média szinte szolgai módon emeli fel hétről hétre az új messiást, aki olykor nem átall ennek ellenére belé rúgni.

Sőt, akadt olyan szerkesztőség, amely szinte felrobbant az elfajuló belső konfliktusoktól. Csakhogy a projekt mindennél fontosabb: szinte valamennyi médium felállt a feleségével folytatott beszélgetését titokban rögzítő, nemrég még Mészáros Lőrincnél kilincselő, tisztázatlan politikai üzenettel operáló önjelölt politikus és ismeretlen csapata mögé.

Magyar tovább viszi a one man show-t, európai parlamenti listájának tagjait alákérdező interjúkban mutatja be, köztük a Meta, azaz a Facebook jogi tanácsadóját, akit alighanem sokan szeretnénk kifaggatni a közösségi médiás techvilág néhány tisztázatlanságáról. Hát, ez eddig nem jött össze.

Ezt is ajánljuk a témában

Amire a Diákhitel Központ a magyar viszonyokért nemrég még lelkesedő, most már katasztrófáról szónokló egykori vezetője jó ideje nem válaszol minden kétséget kizáróan és egyértelműen, az a béke és a háború kérdése. Pedig ma ez Európa talán legégetőbb problémája, egyúttal a hazai kampány központi témája. Lenne mit mondani maszatolás és hárítás helyett.

A NATO karnyújtásnyira került ahhoz, hogy mint védelmi szövetség aktív támadó félként lépjen fel Ukrajnában Oroszország ellen, 

kockáztatva ezzel a harmadik világháború kitörését. A fegyverek után már katonákról, no meg általános európai hadkötelezettségről megy a gondolkodás. Közben északi szomszédunknál százezrek vesznek oda, aki pedig ezt szóvá teszi, azt Vlagyimir Putyin barátjaként bélyegzik meg, úgy, hogy közben lehet, ez már magukat az ukránokat is zavarja. Hogy az országuk felszámolása árán is akarnák folytatni az esélytelennek látszó küzdelmet, nos, arról nincs, nem is lehet információnk.

Érdemes leegyszerűsíteni a dilemmát:

ha azt mondja valaki, hogy békepárti, úgy, hogy szerinte a harcokat az utolsó orosz katona Ukrajnából való, az illúziók birodalmába tartozó kikergetéséig kellene folytatni, akkor ő valójában a háborúpárti.

Ezzel szemben valóban békepárti, ha fegyverszünetet és fegyvernyugvást követel valamennyi féltől. Ezt már csak azért is tisztázni kell, mert lassan ott tartunk, hogy egyesek az utóbbit követelő politikusokat 
és közéleti személyiségeket nevezik uszítónak.

Az, hogy az Európai Unió hogyan kezeli a kialakult világpolitikai helyzetet, szembe tud-e helyezkedni akár az Egyesült Államokkal is bizonyos ügyekben, ha az érdeke úgy kívánja, bizony a mostani EP-választás talán legnagyobb kérdése. Tudjuk, az Európai Parlament csupán egy a számos uniós intézmény közül, ám ha a társadalmak egyértelmű üzenetet küldenek Brüsszelbe a hogyan továbbról, annak igenis lehet hatása a folyamatokra.

Ez tehát a tét, amit érdemes észben tartani,

még akkor is, amikor ellepi a fejünket a politikai trash újabb és újabb hulláma, Magyar Péterrel és rajongóival.  

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 03. 05:45 Szerkesztve
Orbánc nyugodt lehet. Az ámítástechnikai béke menete univerzális gyógyír lesz a bajaira. -1. Viléág felkapja Ukrajna miatt belelátva olyat ami nincs benne. Ugyanis a háború előtt már volt és nem az ukik miatt született. -2. Árad a Duna, szával a riválisai lekörözésére hivatkozik rá, mintha ezaz egész cirkusz ő érte lenne. -3. Csúsztatásait átvisz az otthon martadt köznépre (pl a tv nézők a vonulókkal éreztek stb, holot érzett veletek a nagy büdös ló nemi szerve, az ) -4. Nyilvánvalóan a közember irtózik a háborútól és a hangulatot pro kontra a polit büró gerjeszti és ezzel választást is fog nyerni. EP+hazait. (kétharmada viszont nem lesz meg sztem) Don Kábittóne meg a Cigány uralma úgy folyik tovább, mint a csendes Don. (a magyar ---beleértve engem is--- tényleg egy kibaszott nagy birka, ami marha hogy vérét cigányoktól szívni hagyja)
Falióra tábornok
2024. június 02. 21:39
a fegyverszünet nem béke. ez ilyen kurva egyszerű.
Zsolt75
2024. június 02. 19:48
Lajosska, annyit fizetek a gázért, mint 11 éve.
Lajoss
2024. június 02. 19:45
A méregdrága orosz gáz vásárlásával segítjük az orosz agresszor hódító háborúját. És nem sül le a bőr a csüngőhasú pofájáról. 🤮🤮🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!