Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

V. Naszályiék ezt benézték – nem a venezuelai menekülteken múlt a választási vereség

2024. június 10. 13:50

Böröcz László végül szoros versenyben, kevesebb mint 500 szavazattal húzta be a Várnegyedet.

2024. június 10. 13:50

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Emlékezetes, hogy venezuelai menekültek tömeges leszavaztatásától féltette V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester esélyeit a vasárnapi választás előtt a Párbeszéd. 

A június 9-i választás előtt azt állították, hogy a Fidesz az ő irányított szavazatukkal akarja visszavenni az uralmat a Várnegyedben. Emlékezetes, hogy a „veszélyt” abban látták, hogy a Máltai Szeretetszolgálat Fő utcai idősek otthonába 840 ember, többségükben venezuelai menekült van bejelentve, pedig a létesítménynek elvileg csak 77 férőhelye van.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a hisztériakeltésre mind a szervezet, mind az időközben polgármesterré választott kormánypárti jelölt, Böröcz László is reagált. 

Böröcz akkor úgy fogalmazott, a menekültek már 2019 őszén is a kerületben voltak, amikor V. Naszályi Mártát polgármesterré választották. Továbbá arra is emlékeztetett, hogy 2023 októberében Lamperth Mónika, Gyurcsány egykori belügyminisztere a jegyzővel és a leköszönő polgármesterrel együtt dolgozta ki az új körzethatárokat, ezt dokumentumok bizonyítják. „Legkésőbb ekkor már pontosan tudták, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat épületébe hányan vannak bejelentve, mivel a körzet választóinak számát is ehhez igazították”.

Ezt is ajánljuk a témában

A választás napján megdőlt a távozó polgármester állítása

V. Naszályi Márta a közösségi oldalán is idézte az RTL-nek adott nyilatkozatát, melyben szimpatizánsai állításaira hivatkozva azt mondta, csoportosan érkeznek spanyol ajkú emberek a Fő utcai szavazókörhöz, ahol spanyolul tudó aktivisták irányítják őket.

Azonban ez az állítása megbukott, mikor a szavazatokat el kezdték számolni: a 4. számú szavazókörben, – ahova a máltaiak idősek otthonában lakcímmel rendelkezők is tartoznak –, összesen nem volt ugyanis 500 érvényes szavazat. Ráadásul a választási részvétel a kerületi átlaghoz képest itt kiugróan alacsony volt, alig 35 százalékos.

A szóban forgó I. kerületi szavazókörben – melynek névjegyzékének legalább fele hagyományos értelemben vett helyi lakos, akiknek nincs köze a máltaiak intézményéhez – 

a fideszes Böröcz végül összesen 282 szavazatot kapott, V. Naszályi pedig 155-öt. 

Így kijelenthető, bárkire is szavazott az a néhány venezuelai, aki élt a jogával, ez biztosan nem befolyásolta az eredményt, mivel a fideszes induló szoros versenyben, kevesebb, mint 500 szavazattal előzte meg V. Naszályit.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 10. 21:38 Szerkesztve
Kunfia1 2024. június 10. 19:14 Venezueliai trombitás, jó fej, nem vitás, hogy fér egy fideszesbe ennyi láz, jól szop, nem vitás.. Jamaicai trombitás te buta fasz. Ennyit se tudsz, és itt jártatod a moslék pofádat. Voith Ági, és Bodrogi énekelte.
kunfia1
2024. június 10. 19:46
"Halkan kérdem: Milyen fokú skizofréniában szenvedhet egy pesti értelmiségi, ha önként a Böszmére, a Poloskára vagy a Kutyákra bízná saját és a nemzete sorsát???? --- A töményen alkoholizált cinikus belyegyzéseiket olvasva minimum OPNI zárt osztály kategória." Meggyőztél, már szavazok is egy komcsi besúgóra, aki az összes haverját beköpte, majd lett belőle keresztény és magyarellenes liberális hazaáruló, hogy mostanára egy békepárti bigott keresztény pedofil hazafivá válljon.
kunfia1
2024. június 10. 19:14
Venezueliai trombitás, jó fej, nem vitás, hogy fér egy fideszesbe ennyi láz, jól szop, nem vitás... Aki nem ismerné, a dallama: ://www.youtube.com/watch?v=duoBMKUNQ-c&ab_channel=F%C3%A1bryS%C3%A1ndor
Mandarin-888
2024. június 10. 18:56
Ajajj, az antifasiszta, antirasszista, antisovén, antipatriarchális moslék alkalmasint imád migráncsozni, cigányozni, zsidózni és buzizni. Tommaso nonbináris fórista pld. minden további nélkül kukába tapossa a Genfi Egyezményeket menekültjogostúl, ha olyan ember veszi igénybe, aki valóban menekült, vagy magyar elszármazott, és történetesen Magyaroszágon kíván élni, becsületesen dolgozni, meghonosodni és beintegrálódni a magyar polgári nemzetbe. Attól kiüt rajta és elvtársain a vér-sovén rasszizmus, és útszéli hangon hergelik a panelprolikat. Bezzeg az illegális embercsempész migránsbiznisz - na, az a jóemberkedés csimborasszója. Ocsmány, szemforgató farizeusok! Halkan kérdem: Milyen fokú skizofréniában szenvedhet egy pesti értelmiségi, ha önként a Böszmére, a Poloskára vagy a Kutyákra bízná saját és a nemzete sorsát???? --- A töményen alkoholizált cinikus belyegyzéseiket olvasva minimum OPNI zárt osztály kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!