Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ujhelyi István fél lábbal Brüsszelben marad

2024. június 01. 11:34

A most még EP-képviselőként ténykedő egykori szocialista politikus ENSZ-nagykövet és amolyan politikai szemtanú lesz a jövőben.

2024. június 01. 11:34

Nyitókép: Ujhelyi István a parlamentben. Fotó:MTI/Kovács Attila

 

Az ENSZ szakosított turisztikai világszervezete (UN Tourism) nagykövetének nevezték ki június elsejével Ujhelyi István távozó európai parlamenti képviselőt, akinek feladata alapvetően az uniós intézményekkel való kapcsolattartás, illetve a szervezet brüsszeli állandó képviseletének működtetése lesz – erről maga a képviselő számolt be Facebook- posztjában.

Ujhelyi már korábban is rendkívüli nagykövete volt az ENSZ-nek, a hivatalos státuszt az EP-képviselői mandátumának lejártával ajánlották fel neki.

Ujhelyi elsődleges szakpolitikai területe az Európai Parlamentben a turizmus volt.

Mint írta, az Európai Parlamentből való távozása kapcsán több nemzetközi cég is megkereste az utóbbi időben, de csak azok ajánlatát fogadja el, amelyek semmilyen módon nem ütköznek nagyköveti státuszával. 

Fél lábbal tehát Brüsszelben maradok és folytatom a turisztikai szektor érdekében végzett munkámat, de mindenképpen aktív szereplője maradok a magyar közéletnek is, immár közéleti civilként, amolyan politikai szemtanúként” 

– fogalmazott Ujhelyi István. A politikus tavaly nyáron jelentette be, hogy nem indul a következő választáson. A képviselő 2022-ben lépett ki az MSZP-ből, ahogy akkor fogalmazott: „valami összeragaszthatatlanul eltört.”

Korábban szocialista párttársa, a nemrég saját pártot létrehozó Mesterházy Attila is hasonló utat járt be, csak ő a NATO a Parlamenti Közgyűlésében. A testületben a szocialista frakció vezetője, majd a közgyűlés alelnöke végül elnöke lett. Mesterházy tavaly hagyta ott az MSZP-t. 

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisemgy
2024. június 12. 01:46
Káder nem vész el, csak átalakul.
bagira002
2024. június 02. 00:06
Szóval jelentéseket ír , most akkor hányas besorolásban , esetleg IV/ I , ki lesz a tartótisztje , jelentéseket kinek küld ? ??
tetx
2024. június 01. 23:18
alibi melónak tökéletes.
atti64
2024. június 01. 18:44
KOMUNISTA CSÖKEVÉNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!