Süllyed a hajó: Mesterházy Attila is otthagyja az MSZP-t

2023. április 04. 07:38

Újabb karakteres politikusát veszti el az MSZP.

2023. április 04. 07:38
null

„Hosszú gondolkodást követően úgy döntöttem, hogy kilépek a Magyar Szocialista Pártból. Távoznom kell, mert ugyan már évek óta tévesnek tartom az MSZP vezetésének stratégiáját, ma már abban sem hiszek, hogy ezen lehet változtatni” – kezdi Facebook-bejegyzését Mesterházy Attila, a párt korábbi elnöke, aki a 2010-es kampányban még miniszterelnök-jelölt is volt. 

Véleményem szerint az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és nekem úgy tűnik, nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére”

– írja Mesterházy. 

Hozzátette ugyanakkor: a politikától nem búcsúzik, mint írja, „új utat fogok keresni”. 

Új párt

Mesterházy azzal folytatja bejegyzését: Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya megyei képviselő-jelöltjével, társalapítókként,

új szociáldemokrata, balközép pártot alapítunk, »Szocialisták és Demokraták« néven”.

A DK szerinte egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót, „a Fidesztől elforduló, korábban az MSZP-re voksolókat meg végképp nem”. Azt is megjegyezte, hogy az MSZP szavazótábora már évek óta folyamatosan csak csökken, de a „kutatásokból jól látható, hogy több százezer olyan ember van, aki szociáldemokratának vallja magát, mégsem választ magának pártot a palettáról”. 

Ezért úgy véli, hogy helye van egy olyan új pártnak, amely „szociáldemokrata értéket képvisel, igazságos Magyarországot akar”. Az új párt hisz a „szabadság-egyenlőség-testvériség gondolatrendszerben, amely nemzeti modernizációt akar erős nemzeti érdekérvényesítés mellett, miközben nem kérdőjelezi meg Magyarország helyét az euro-atlanti szövetségi rendszerben”.

Mesterházy teljes bejegyzése alább olvasható: 

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2023. augusztus 20. 17:32
mit hagy ott ati? mszmp-t, vagy mszp-t, vagy dk-t? nem mindegy, nem egy nagy kaliber a pinabajszos!
Madasa Hatter
2023. április 04. 14:30
Nem a névvel van baj hanem a politikával és azzal ahogyan csinálták. Valaki keressen meg, szívesen átveszem az MSZP-t és csinálok belőle egy Fideszre bármelyik választáson veszélyes pártot.
Bokros Birka
2023. április 04. 13:50
Sokasodnak a bevert szögek az MSZP koporsójába. :D
Gullwing2.0
2023. április 04. 12:58
MSZP, Mamlasz Szoponcok Pondróklubja! Lángosképű pártbizalmik, töketlen TSZ-elnökök, fókabajszú Hazafias Népfront-tagok, ajtónak rohanó biodíszletnők, műbajszú zsírpubik, retardált KISZ-selejt, csökött agyú cuclisták, háborodott bolsevik sültökrök, törjön ki rajtatok a hoppáré, a nyakvas álljon belétek, hűljön rátok a bőr, egyen meg benneteket a féreg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!