Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Újabb, a világszínvonalába tartozó 2A7HU típusú Leopard harckocsikkal erősödik a Magyar Honvédség – nézze meg a videókat és fotókat!

2024. június 03. 10:27

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte, hogy ezzel tizenháromra bővült a high-tech harcieszközök száma, 2028-ig pedig összesen negyvennégy darab érkezik még Magyarországra.

2024. június 03. 10:27

Nyitókép: Magyar Honvédség / MTI

Újabb két Leopard 2A7HU típusú harckocsi, illetve vezetői oktatójármű érkezett a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz a napokban – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a közösségi oldalán, ahol fotókat is közölt a világszínvonalába tartozó high-tech harcieszközökről.

A honvédelmi miniszter az MTI-vel közölte: az úgynevezett Leopard 2A7 Driver Training Tank (vezetői oktatójármű) megjelenésével az elmúlt években Németországban sikeresen kiképzett harckocsizó tisztek és altisztek gyártói felkészítése mostantól Tatán folytatódhat. Ez a több hónapos szakmai tanfolyam szavatolja az állomány profi ismereteit az új eszközök használatához.

Beszámolt arról is, hogy ezzel tizenháromra bővült a magyar igények szerint fejlesztett harckocsik száma a vitéz Tarczay Ervin 11. Harckocsizászlóaljnál.
A közleménye szerint a miniszter elmondta: 

2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra a high-tech haditechnikai eszközből.

A tárca tájékoztatása szerint az eszköz páncélteste 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a harckocsi hosszúsága 10,97 méter. A szélessége kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magassága pedig 3,03 méter.

Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Tűzerejéről egy L55A1 típusú, L55 űrméret hosszúságú, 120 milliméter űrméretű, Rheinmetall harckocsiágyú gondoskodik, amely lehetővé teszi a pontos tüzelést akár 5000 méterről is. A harckocsi rendelkezik továbbá egy 7,62 milliméteres párhuzamosított géppuskával, egy 12,7 milliméteres távvezérelt géppuskával, valamint 16 darab 76 milliméteres ködgránátvetővel, amelyek repeszgránátok kilövésére is alkalmasak – írta a Honvédelmi Minisztérium.

Fotó: Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség videója:

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2024. június 03. 19:10
Drónoké a jövő, vízen, levegőben, szárazon, víz- és föld alatt! Minidrónok, mikrodrónok, nanodrónok, amik berepülnek az ellenséges tábornokok, főparancsnokok, állam- és kormányfők fejébe, belső szerveibe, átveszuik az uralmat fölöttük. A következmények? VILÁGBÉKE! VISSZA ERDÉLY, stb.!
antal-2
2024. június 03. 19:05
Háborús vészhelyzet alatt a magyar katonák bejárnak aludni...semmi ám amit előadnak! Lófasz és esti fény!!!... Eddig egy "katona" 40 évig bejárt ugyanarra a helyőrségre, kiképezték EGYETLEN EGY dologra és azt sem tudta. Bejárt pihenni 40 évig, nem csoda, hogy nindegyik alkoholista lett. Na, most szerintük már profik! Há', új műanyag fegyverekkel tudnak lövöldözni. Beszarás!!! 100-ból egynek van C-s jogsija!!! Egy quadot nem bírna elindítani a negyede sem! Ha két feladatot rábíznak már lefagy. Ha átteszik egy másik szakaszba azt sem tudja hol az elje, vége! Összhaderőnemben együtt dolgozni? 1988 óta nem is gyakorolták! Ezek elindulni sem tudnának rendezetten. Nem találnák meg a frontot, bazdmeg!!! Elég volt! Leváltani a picsába mindenkit aztán elrendelni a szükséghelyzetet és ideje elkezdeni végre rendesen dolgozni! KÉT ÉS FÉL ÉVE HÁBORÚ VAN A SZOMSZÉDUNKBAN! ÉBRESZTŐ MAGYAR HONVÉDSÉG! RIADÓ! MUNKÁRA FEL! ERŐT, EGÉSZSÉGET HOZZÁ!
antal-2
2024. június 03. 18:56
A teljes vezérkart ki kell baszni a picsába. A Magyar Honvédség parancsnokát le kell váltani. Az új vezetés azonnal rendeljen el teljes mozgósítást és kezdejnek el végre dolgozni!!!! Napi 12 órában megállás néküli gyakorlatok. Mivel iszonyú kicsi a seregünk vetésforgóban kell a kiképzéseket végezni. Mindenki tudjon minden harcjárművön, beosztásban dolgozni! Jajj, kikőtték a vezetőt! Leállt a gidrán. Új vezezőt kérünk a harcállásba!... Mindenki tudjon lőni, vezetni, ejtőrnyőzni, hidat verni, térképészetet, rádiózni, szanitéckedni, rajban együtt dolgozni, parancsokat kiadni, teherautótól a quadon át harckocsit vezetni, helikopterrel vészleszállni. 2 havi pörgésekben 3-4 év alatt mindenre ki lehet képezni őket. Ja, a NATO nem szeretne magyar profi katonákat! Igazuk van.
2024. június 03. 18:46 Szerkesztve
Mutassa be személy szerint a hadsereg parancsonka a 735.000 havi fizetést kapó tatai panzerhaubitze újoncokat! Azok tegyék ki a fizupapírjaikat! Ilyen ez a fideszes reklám haderőfejlesztés. Most azzal kampányolnak nem lesz kötelező sorkatonaság. Beszartam!!! Tövig!!!! Kiket akarnak besorozni?. Nyomorék, biofüves cigókat akik egy fekvőtámaszt nem tudnak de ellopnák fémárba a felszerelést? ELÉG VOLT A HAZUDOZÁSBÓL! A MAGYAR HADSEREG EGY RAKÁS SZAR!!! Nyomorék tisztekkel és képzetlen legénységgel. Nagyon nagy mély tisztelet a rikta kivételeknek! Meghajolok előttük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!