Szlovénia
ÉLŐ
Szerbia

„Tokátlanított, komor tekintetű Orbán”, „hányinger”, fideszes mozgósítás mint „csengőfrász” – teljesen elgurult a gyógyszer a Népszava publicistájánál

2024. június 06. 16:18

Batka Zoltán legpacifikusabb állítása szerint alig haladta meg az ötvenezret a Békemenet résztvevőinek száma.

2024. június 06. 16:18
Orbán Viktor, békemenet
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Mandiner

Nyitókép: Orbán Viktor facebook-oldala

Minden ordas hazugság mögött ott lappang az igazság, leginkább arról, hogy miben mesterkedik éppen a szélhámos. Időnként ezért érdemes legyűrni a hányingert és végighallgatni a sanda hazudozást” – kezdi írását Batka Zoltán a ma megjelent Népszava hasábjain, majd – miután a „csengőfrász újsütetű verziójának” nevezi a Fidesz mozgósítását –

Orbán Viktor testalkatán gúnyolódik. Ez a politikai újságírás legalja –

ami, úgy tűnik, ma már elfogadottá vált a baloldali körökben, s a Népszava szerkesztőinél sem veri ki a biztosítékot. 

A klasszikus „body shaming”-műfaját megvalósítva Batka így fogalmaz: a fidesz aktivistái

személyesen adják át a vezér tokátlanított, komor tekintetű fotójával súlyosbított riogatását.

Majd – követve Gyurcsány narratíváját – „politikai zsarolással" vádolja meg a Fideszt: „A zsaroló levél állításai annyira primitívek, hogy egyértelmű: ezt bizony Kubatov-listán magasabb pontértékkel jelölt, fideszes, ám elbizonytalanodott szavazónak szánják.”

Batka abban is felzárkózik a Demokratikus Koalíció gyűlöletkommunikációjához, hogy háborús propagandával vádolja meg azt az Orbán Viktort, aki két éve kapja a sallert Brüsszeltől és a Biden vezette Egyesült Államoktól azért, mert nem hajlandó beszállni a háborúba.

Mindezek után megállapítja, hogy a Fidesz pártvezetése alighanem azt érzékeli, hogy „a fideszes táboron belül van valamiféle erózió.” 

Most bukik! Ja, nem! 

– mondhatnák egy klasszikust megidézve a vágyvezérlt gondolatra.

Majd jön a békemenetet lekicsinylő rész. Batka szerint „már március 15-én is látható volt, hogy jóval kevesebb fideszes jött fel a vezért meghallgatni, ahogy 

a mostani Békemenet is csak a propagandisták fejében volt félmilliós, a valóságban 50-80 ezer támogató menetelt. 

És innen már csak csöppnyi bakugrás, hogy a szerző megállapítsa: „Magyar személyében testesíti meg azokat, akiket egykor a párt a polgári Magyarország ígéretével hitegetett, majd kaptak helyette egy feudális kleptokráciát.

2023-ra mindebből semmi sem maradt, úgyhogy az állampárt vezére most jobb híján riogatással próbálja jóllakatni a szavazóit” – fejezi be véleménycikkét a Népszava szerzője. 

Mennyire fájhat a Békemenet sikere a Népszavának,

ha egy alig három bekezdéses publicisztikába ennyi keserűség és gyűlölet fért bele? 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. június 09. 20:01
Irigység és fustráció jelelmzi a pufajkás munkásőr fattyakat , ez hatványozottan igaz erre a sehonnai senkiházi firkászra
kerek-a-perec
2024. június 08. 10:22
Orbán & cselédjei Magyarország végtelen pusztítását ösztönzik, elvonják a figyelmet az ország számára ténylegesen fontos kérdésekről és elképzelésekről. A fideszen eluralkodott a populizmus, a Fidesz nincs kikötve vagy nem kötődik a 450 millió tagú EU család elveihez – és ez valójában egy személyi populizmus kultusza Orbán körül. A csúti, volt KOMMUNISTA TITKÁR egy alacsony életű, ELVTELEN tróger, kiben vágni lehet a gerinctelenséget, akinek kizárólag egy gondolat cirkál a koponyájába - MINDEN ÁRON MEGTARTANI A HATALMÁT és LOPNI, LOPNI, minél többett LOPNI !
Gasztronauta
2024. június 07. 21:01
Batka véleménye fabatkát sem ér.
kissb56
2024. június 07. 17:20
Kiváló írás Nagy Ervintől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!