Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Több szavazóhelyiséget is tönkretett az árvíz Ausztriában – brutális videón az áradás!

2024. június 09. 13:16

Idehaza a Duna áradása szerencsére nem okozott problémát, de kisebb izgalmak azért akadtak a reggeli órákban.

2024. június 09. 13:16

A budapesti főpolgármester-választáson 3 főpolgármester-jelöltre lehet szavazni, miután a fideszes Szentkirályi Alexandra pénteken bejelentette a visszalépését. Szentkirályi a visszalépését azzal indokolta, hogy számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről, a változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, „ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt”. 

„Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon!” – szögezte le.

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Stefan Puchner

A Stájerország több körzetét érintő természeti csapásra a hatóságok az APA osztrák hírügynökség közlése szerint gyorsan reagáltak, és a szavazókat más helyszínekre irányították, az új szavazóhelyiségek listáját táblákon, valamint a közösségi médiában is jelezté – számolt be róla Magyar Nemzet

A hivatalos tájékoztatás szerint a választást az esetek nem befolyásolják.

Az ország déli részén lévő Stájerországra szombat este csaptak le heves viharok, a villámárvizek pedig több autót is elsodortak.

Jóllehet vasárnap reggelre az időjárás jobbra fordult, a meteorológiai intézet további viharokra figyelmeztetett, elsősorban Tirol környékén.

Idehaza a Duna áradás szerencsére nem okozott problémát, ám kisebb zavarok a reggeli órákban akadtak.

A Nemzeti Választási Iroda már több rendkívüli szavazóköri eseményről is beszámolt.

Pest vármegyében, Felsőpakonyban nem sokkal hét óra előtt egy választópolgár a szavazófülkében elesett, a fülke elborult. A választópolgár segítséggel felállt és távozott, 

a fülkét rövid időn belül helyreállították.

A Csongrád-Csanád vármegyei Szatymazon pedig egy állampolgár bejelentette, hogy ő érkezett először a szavazóhelyiséghez. A szavazóhelyiség nyitásakor a jegyzőkönyvvezető arról tájékoztatta, hogy a már szintén várakozó másik szavazó lesz az első szavazó. Az állampolgár ezt sérelmezte. Az esetről jegyzőkönyv is készült.

Az ausztriai áradáról több videó is felkerült az Internetre:


 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:02
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­­­e­­l­d­­ ­­­a­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­ ­­p­­u­­n­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
paracelsus-2
2024. június 09. 15:06
Lubickoljatok csak, labancok!
Vsmeta99
2024. június 09. 14:32
A sógorék most tanulnak meg úszni az árral.
cutcopy
2024. június 09. 14:26
Elúsztak a balos szavazatok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!