Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Teljesen félreértette Vidnyánszky Attilát a jobboldal

2024. június 28. 17:40

Ebben a történetben inkább az aggasztó, hogy amikor Vidnyánszky Attila bátran betrappol a balliberális felségterületre, akkor a jobboldalon is kikerekedett szemmel néznek.

2024. június 28. 17:40
null
Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

Nyitókép: Ficsor Márton

„Most végre valaki veszi a szellemi fáradságot a jobboldalon, és bemegy a baloldal hazai pályájára, a művészvilágba és kultúrába is, hogy ott úgy osszon ki egy tockost a balliberális agymosó identitáspolitikának, ahogy ők szokták nagyon ravaszul és alattomosan faragni a jobboldali értékeket.

Amikor a Vígszínházban teljesen másról szóló darabokat kényszeresen telezsúfolnak aktuálpolitikai kiszólásokkal és utalásokkal, vagy amikor Alföldi Róbert péniszekkel pakol tele egy jobb sorsra érdemes színházi darabot, akkor joggal pampogunk, hogy mi ez. A szóban forgó művek megcsúfolása, öncélú kiforgatása. Miért ne lehetne akkor megcsúfolni és öncélúan kiforgatni Marx A tőkéjét is. Vidnyánszkyt dicséret illeti ezért a bátorságáért, hogy a globalista balliberális világ saját fegyverét emeli a globalista balliberális világra. Erre honnan érik támadások? A sajátjai részéről, mintha csak hívószavakat lennénk képesek megérteni (Marx, Tőke, kommunizmus…), összetett üzeneteket nem. 

Ne essünk abba a hibába, hogy a széles tömegeknek szánt egyszerű kampányszlogenek elborítják a gondolkodó és írástudó jobboldaliak agyát, mert akkor behozhatatlan hátrányba lökjük saját magunkat a kultúrharcban!

Ebben a történetben inkább az aggasztó, hogy amikor Vidnyánszky Attila bátran betrappol a balliberális felségterületre, akkor a jobboldalon is kikerekedett szemmel néznek. Mit keres egy jobboldali rendező egy olyan területen, amely a baloldalé (színház és marxizmus egy helyen)??? Az eredmény nem a témán, hanem a tálalásán múlik, mégis egyből árulásnak nézik a merész offenzívát, mert nem láttak még ilyet.

Azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy miért balliberális felségterület a művészet és a kultúra!”

***

Kapcsolódó vélemény

Fekete Rajmund

Látószög

Idézőjel

A feledés unott homályába is veszett volna ez az interjú, ha a beszélgetés egy pontján Vidnyányszky nem coming out-ol.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2024. június 29. 11:19 Szerkesztve
1. Nem tudjuk, mik Vidnyánszky művészi céljai, de nem is foguk megtudni, mert Schmidt Mária rászólt, hogy: helyedre, Attila! Fekete Rajmund a Kommunizmuskutató Intézet munkatársa, aminek Schmidt M. a főigazgatója és a Látószög blog, amiben a Fekete R. cikk megjelent, szintén Schmidt M. blogja. És ismerve Schmidt M. viszonyát Orbán Viktorral, amit Schmidt M. mondott azt Orbán V. is mondta. 2. Ez egy ilyen rendszer. Ha Orbán sleppjének (vagy a sleppben valakinek) szúrni kezded a szemét vagy "a látószögébe kerülsz", lehetsz te akárki, gondolkodás nélkül csicskáztatni kezdenek; aztán vagy megszoksz vagy megszöksz; behódolsz vagy búcsút mondhatsz annak, amit addig felépítettél. (Egyébként pedig a konkrét esetben simán elképzelhető, hogy a slepptag Schimdt M. csak azért szállt bele a slepptag Vidnyánszkyba, hogy feledtesse Orbánnal a budapesti fiaskót, azt, hogy a buzi fiacskájával megígérték Viktornak, hogy hozzák a slepptag Vitéz Fidészy Dávidkának és a Pártnak a főpolgármesteri széket.)
m-andi-ner
2024. június 29. 11:19
"mintha csak hívószavakat lennénk képesek megérteni, összetett üzeneteket nem" "a széles tömegeknek szánt egyszerű kampányszlogenek elborítják a gondolkodó és írástudó jobboldaliak agyát" Rengeteg munkátok van ebben, Vésey Kovács László. Háború, migráns, Brüsszel, kommunista, hazaáruló, dollárbaloldal, Soros: ezek a Fidesz összetett üzenetei.
Mandarin-888
2024. június 29. 10:53 Szerkesztve
A lentihez T. Péternek: Mindezt teszik úgy. hogy fennhangon Marxra és posztmodern derivátumaira hivatkoznak. Persze a belpesti liberális opensociety buborékból ezt nem igazán lehet érzékelni, látni, szagolni és tapasztalni, mert ott kimerül a forradalmi hév az O1G-ben és a mindenkori Magyar Péterek, Karácsony Gergelyek és Vitézy Dávidok iszapharca fanyalgó kommentelésében.
Mandarin-888
2024. június 29. 10:45
T. Péter: "Hol vannak ezek a tömegek? " Nézz körül. Beépültek a nyugati rendszerbe, a törvényhozásba, törvénykezésbe, oktatásba, egyetemi tanszékekbe, vonulnak a BLM és egyéb közpénzzel kitömött terrorszervezetekkel és billegetik a queer seggüket a Prájdon. No, ezek nyilván nem a globális nagytőkét állítják pellengérre, istenmencs!! Hanem az elnyomó fehér, vén, hetero keresztény hímsovén emberfajt és teljesítményközpontú kulturáját, iparát, értékeit. Ezt verik nyomorékká köztereken az Iláriák; teszik közröhej tárgyává kultúrában, filmeikben, influenszereikkel és a Magyar Narancsban; árasztják el az életterét, iskoláit, úszodáit, szórakozóhelyeit az internacionalizmus és anti-szegrágció nevében apátlan-anyátlan, szadistává züllött férfitömegekkel temérdek terrorszervezetés embercsempész maffia segítségével; herélik már fiatalon kannabisszal, ritalinnal, pubertásblokkolóval és ön)tudatmodósító ideológiákkal. Mindezt közpénzen és a woke FOS kéjelgő ajnározása közepette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!