Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szakértő az Európai Unió Bíróságának döntéséről: Magyarország a jövőben is a globalisták célkeresztjében fog állni

2024. június 13. 20:20

„Az Európai Unióban mára rendszeridegenné vált a szabályok betartása és betartatása” – hívta fel a figyelmet Halkó Petra a történtek kapcsán.

2024. június 13. 20:20
Krupincza Mariann

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az Európai Unió Bírósága példátlan súlyos büntetést szabott ki Magyarországnak, amit azzal indokoltak, hogy hazánk nem teljesítette a bíróság egyik ítéletét. A 200 millió eurós pénzbírság mellett arra is kötelezik Magyarországot, fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegű kényszerítő bírságot. 

Állhat-e szándékosság a büntetés kihirdetésének időpontjában? Mennyire jogszerű ez a döntés?

Többek között ezekről kérdeztük Halkó Petrát, a XXI. Század Intézet vezető elemzőjét.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nincs semmi meglepő az időzítésben”

„Brüsszel részéről nekem a fülemben csengenek az olyan mondatok, minthogy »megvannak az eszközeink« arra az esetre, ha az emberek nem úgy döntenek, ahogyan az az uniós elitnek kedvező. Nincs semmi meglepő az időzítésben: Magyarországon a vasárnapi európai parlamenti választáson az emberek úgy döntöttek, hogy nem kérnek többek között az illegális bevándorlásból sem – és ezt 2015 óta sokadik alkalommal erősítették meg kicsit sem jelentéktelen mértékben” – válaszolta a szakértő arra a kérdésünkre, szándékos lehet-e Bíróság időzítése. 

Ezt is ajánljuk a témában

Halkó Petra azon érdeklődésünkre, hogy mennyire jogszerű ez a döntés, leszögezte, hogy semennyire.

„Sajnálatos módon azt kell mondanunk, hogy az Európai Unióban mára rendszeridegenné vált a szabályok betartása és betartatása, 

az eszközöket pedig politikai nyomásgyakorlásra, jogszabályok és szerződések megkerülésére, valamint pénzügyi zsarolásra cserélték”. Hozzátette, „példátlan az, ahogyan az EU Bírósága politikai testületként lép fel és asszisztál az uniós intézményrendszer hitelességének, jogszerűségének és versenyképességének a leépítéséhez, veszélyeztetve ezzel magának a közösségnek a létjogosultságát nemzetközi színtéren is”.

A döntés összeegyeztethetetlen a magyar alkotmányos renddel

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfón tett kijelentésére, mely szerint  a döntés összeegyeztethetetlen a magyar alkotmányos renddel. Halkó most úgy reagált, hogy ez így van.

A bevándorlással kapcsolatos kérdések a nemzeti szuverenitás lényeges elemeit, azaz az önrendelkezést és az alkotmányos identitást érintik”. 

„A magyar Alkotmánybíróság 2021-ben hozott határozata kimondta, hogy Magyarország területi egységére, népességére, államformájára és állami berendezkedésére vonatkozó elidegeníthetetlen rendelkezési jogának védelme az alkotmányos önazonosság részét képezi. Az alapszerződések pedig előírják, hogy 

az uniónak tiszteletben kell tartania a tagállamok nemzeti identitásával összefüggő önálló döntési jogát” 

– húzta alá a vezető elemző.

Ezt is ajánljuk a témában

Van-e ütőkártya a kormány kezében?

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit tehet most a magyar kormány, Halkó úgy fogalmazott, „Magyarország kormánya olyan társadalmi felhatalmazással rendelkezik, amellyel globális szinten is kevés, csupán egy-egy politikai vezetőség. Ha komolyan vesszük, hogy az Európai Unióban (valaha még) a jogállamisági és demokratikus elvek mentén működhetnek a folyamatok, akkor 

a kormánynak a legerősebb ütőkártya van a kezében, ami csak lehetséges, az emberek akarata

Úgy is mondhatnánk: ha Isten velünk, kicsoda ellenünk; politikailag ha az emberek velünk, kicsoda ellenünk?” – fűzte hozzá a szakértő.

Ezt is ajánljuk a témában

„Már most borítékolható, hogy Magyarországot meg fogják büntetni”

Végül az is szóba került, hogy a jövőben számíthatunk-e hasonló „megtorlásokra”. Erre az elemzőtől azt a választ kaptuk, hogy  

már most borítékolható, hogy Magyarországot meg fogják büntetni, csak még azt nem tudjuk, hogy éppen miért”.

„Magyarország a jövőben is folyamatosan a globalisták célkeresztjében fog állni a szuverenista álláspontja miatt, egészen addig, amíg Brüsszelben nem történik fordulat, vagy amíg be nem törik a magyar embereket, hogy a szavazatukat az ő jelöltjükre adják – merthogy itt erről van szó. Ezek mind delegitimációs törekvések, és kísérletek arra, hogy letegyék egy szupranacionális, nemzetek felett álló intézményrendszer alapköveit” – magyarázta Halkó Petra.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2024. június 14. 19:58
Azonnali huxit! Brics!!!
vandor-58
2024. június 14. 15:23
Nem kellene már végre eltüntetni ezt a szarházi k...vát az ep-ből?
hola47
2024. június 14. 12:56
Be sem kellett volna lépni ebbe a szár európaiunióba. Egy megoldás van : HUXIT. Népszavazást, most!
europész
2024. június 14. 06:39
Mi a fenenek allunk ilyen veszettul ellen,hogy ide kuldjek a migransokat? Szabjunk inkabb felteteleket.A vilag osszes migransat befogadjuk csupa joszivbol ha megtanitjak oket elobb magyarul beszelni es legalabb egy jo szakmat is megtanitanak nekik.Ugyanis nalunk nincs lehetoseg az ingyenes eltartasra mert a szoci halo az orszag jelenlegi lakossagara van meretezve mely nem novelheto olyan bevandorlokkal akik semmihez nem ertenek.Tehat ha bizonyitottan szorgalmas munkas kezekkel es magyar nyelvtudassal rendelkezo torvenyeket tisztelo sajat csaladdal rendelkezo(legalabb 3 gyermek es egy feleseg)megkeresztelkedett es a tiz patamcsolatot betarto migransokat akar millio szamra is hajlandok lennenk befogadni. Szivesen rendelkezesukre bocsajtanank minden videki elhagyott portat,hogy rakjak rendbe sajat maguk sajat koltsegen amit a szorgalmas munkajuk elismeresekent majd kapni fognak.Ha ez igy megvalosul meg szeretni is fogjuk oket es az unio megvesztegetett birosag is elegedetten hatra dolhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!