Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Pankotai Lili figyelmeztetett és üzent: ezért csalódott nagyot hazánk felnőtt generációjában (VIDEÓ)

2024. június 10. 18:38

A 19 éves diákaktivistával indította a hetet az RTL.

2024. június 10. 18:38

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Azok után, hogy Magyar Péter szombati tüntetése után kimondottan kínos interjút adott Pankotai Lili, újabb orgánum volt kíváncsi a véleményére.

Hétvégén súlyos visszaélésekről beszélt az őt kérdező Pesti Srácok riporterének, bár a vádakat semmivel nem tudta bizonyítani. Kijelentette, látott felvételeket arról, hogy Mohácson húszezreseket osztogatnak a szavazatért.

Amikor arról kérdezték, hogy hol látható ez a bizonyító erejű videó, Pankotai annyit mondott, hogy el kell menni a helyiekhez, és meg kell kérdezni, hogy igaz-e...

Az RTL Reggelijében hétfő reggel aztán Pankotait arról faggatták, hogyan áll a fiatal generáció a politikához. A kérdésre válaszolva a 19 éves nő azt is kifejtette, nagyot csalódott a felnőtt generációban, amikor nem álltak oda a diáktüntetések mögé.

Egy ideális társadalomban nem feltétlenül lenne rá szükség, elég ’48-ra vagy ’56-ra gondolni, de mindig az egyetemista korosztály vívta ki a szabadságot. Ahol még nincs egzisztenciális félelem, ott nehezebben hajlik meg a gerinc” 

– fogalmazott a diákaktivista, majd hozzátette, nem hivatalosan már 13 évesen leadta szavazatát a 2018-as választáson, mert édesanyja rábízta a döntést, mondván az ő jövőjéről van szó.

Azóta minden választás után rettentően össze voltam törve attól, hogy felnőtt emberek, hogy szavazhatnak a saját gyermekeik jövője ellen.

Most volt az első alkalom, hogy nem hullajtottam könnycseppet, hanem azt mondtam, oké, akkor fel lehet kötni a gatyát 2026-ra! Üzenem a politikusoknak, hogy vigyázzanak a szavatossági idejükre, mert figyelni fogok!” – tette hozzá Pankotai.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
daermon
2024. június 11. 08:37
Na ő, ill. a véleménye, még nagyon hiányzott... Mint 1 harapás sz.r
vapepe
2024. június 11. 08:36
Megvan már az érettségije, vagy nyóc elemivel osztja az észt? Megkérdezném, a családnak van gerince, vagy is megrontotta az egzisztenciális félelem? Esetleg lehet a szüleinek jelezni, méltatlanná váltak arra, hogy a továbbiakban a tanulásához és a megélhetéséhez a forrásokat és a lehetőséget ők biztosíthassák. Aztán mehetne a fonóba, politizálni. Egyébként is, ahogy látom, már 13 évesen is ő volt a felnőtt a családban, tudatosan nevelték (őt is) a megváltói szerepkörre. Ha ilyen gyermekem lenne, fájdalommal és önváddal nézném, mivé lett.
konfucius
2024. június 11. 08:23
Ez a nő rettentően ciki. Üzenem neki, hogy nagyot csalódtam benne, és mindazon fiatalokban, akik egyetértenek vele. Javaslom, hogy esetleg dolgozzanak. Próbálják először magukat eltartani. Hiszen könnyű úgy ugatni, hogy közben mindent megkapsz a felnőttektől, enélkül pedig szó szerint vagy éhen halnál, vagy prostituált leszel. Aztán ha megvan az önfenntartás, majd lehet beleugatni a közös dolgokba is.
lacika-985
2024. június 11. 05:35
Nem Lilike , az idősebb genereráció a saját gyerekei jövőjét tartja elsődleges szempontnak , még akkor is ha ti szét akarjátok cseszni azt . Tudjuk hogy bármennyire okosnak is képzelitek magatokat , attól még kispisisek vagytok akiknek még a tojáshéj sem száradt le a valagatokról .. Kis bunkó liba te egy kirivóan iriitáló kimagasló példája vagy a buta bunkó agymosott fiataloknak .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!