Ők indulhatnak az összezsugorodott Jobbik elnöki székéért

2024. június 20. 14:01

Megvan Gyöngyösi Márton kihívója.

2024. június 20. 14:01
null

Nyitókép: Adorján Béla Facebook-oldala

Egy kihívója már biztosan lesz Gyöngyösi Mártonnak a Jobbik tisztújításán, amelyet június 29-re írtak ki. Adorján Béla Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében az Összefogás Megyénkért nevű szervezet égisze alatt indult egyéni képviselőjelöltként, illetve vármegyei listán; a Jobbik EP-listáján pedig a 8. helyen szerepelt.

Adorján Béla közösségi oldalán tett egyértelmű utalást az indulására. A Magyar Nemzet információi szerint Adorján Béla mellett Brenner Koloman indul a Jobbik elnökhelyettesi posztjáért, ezt egyébként az a kettőjükről készült kép is alátámasztja, amelyet Adorján osztott meg saját közösségi oldalán. 

Gyöngyösi kihívója úgy fogalmaz a bejegyzésében: 

Rendet tettünk magunkban, rendet teszünk a Jobbikban!”

A Magyar Nemzet úgy tudja, az alelnökjelöltek száma jelenleg tizenegy, és a jelentkezők között ott van három jelenlegi alelnök: Magyar Zoltán, Z. Kárpát Dániel és Lukács László György, aki a frakció vezetője is egyben.

A tisztújítás előzménye, hogy Gyöngyösi Márton, akit 2022-ben választott a párt elnökének, 

korábban többször is arról beszélt, lemond, ha a Jobbik nem szerez mandátumot az EP-választáson, ám ez nem történt meg.

Egy kudarcért az elnök felel, és úgy felel, hogy benyújtja a lemondását. Ez fog történni” – szögezte le még ősszel Gyöngyösi Márton. Ám most, a kudarc után közölte, hogy mivel „megváltoztak a körülmények, olyan folyamatok indultak be, amelyekkel nem lehetett számolni”, ezért marad.

A jelenlegi pártelnöknek egyébként nem áll túl jól a szénája. Az ATV a Jobbik kapcsán néhány napja arról számolt be, 

hogy a pártban mindenki Gyöngyösi leváltása mellett van.

Mint írták: a párt vezetése visszahozná Szabó Gábort, a korábban Gyöngyösi által menesztett pártigazgatót, ami feltehetően nem kedvez a jelenlegi elnök újrázásának.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. június 28. 15:59
Ezek közül bármelyik lesz elnök, az kész.
AGSTN75
2024. június 21. 13:13
Kísértetiesen hasonló a Tisza Párt jelenlegi helyzete, most vannak a csúcson, MP elmegy az EU-ba pénzt keresni a párt meg darabokra hullik.
Bitrex®
2024. június 20. 20:23
H O P P Á ! Brutálisan kemény csapat.
DINO54
2024. június 20. 19:13
Nem futotta nyolc dinnyére a hónuk alá a fotózkodáshoz? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!