Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

No-go zóna alakult Békásmegyeren

2024. június 04. 15:46

Bús Balázs felszámolná az áldatlan állapotokat.

2024. június 04. 15:46
null

A III. kerület Ezüsthegynek nevezett területe az utóbbi években teljesen elhanyagolttá vált, számos ingatlant feltörtek, elfoglaltak. Az önkormányzati telkeket, amelyeket korábban megműveltek, most hajléktalanok lakják és bizonyos bűnözői körök is megjelentek – számolt be a Tények.

Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármestere, Bús Balázs felé több megkeresés is érkezett a lakótelepen élőktől arról, 

hogy egyre több a hajléktalan Békásmegyeren. 

Sokan arra panaszkodtak, hogy nem mernek felmenni az ezüsthegyi területekre, az ott élők pedig napközben lejárnak a lakótelepre.

Korábban ez inkább Belső-Óbudára volt jellemző, Békásmegyeren számtalan fejlesztés valósult meg, megépült a piac, játszótereket, parkokat hoztunk létre. 

Az elmúlt öt évben azonban elindult egy folyamat, aminek, ha nem vetünk véget, akkor lepusztul minden, amit korábban felépítettünk”

– fogalmazott a jelenség kapcsán Bús Balázs.

A Fidesz-KDNP III. kerületi polgármesterjelöltje szerint a Békásmegyer fölött kialakult helyzet az egykori ferencvárosi dzsumbujhoz hasonlítható.

Békásmegyer no-go zónája

Miután többen is jelezték, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak az Ezüsthegyen, felkerestem az érintett telkeket, ahol azt tapasztaltam, hogy a közszolgáltatások nem működnek, nyomós kútról veszik vizet, miközben gyerekek is élnek ott” – magyarázta Bús Balázs, hozzátéve, hogy a területre nem jár családsegítő, nem foglalkozik az ott élőkkel a gyermekvédelem, nincs közterület-felügyelet vagy rendőr. 

Volt, aki úgy fogalmazott, ez Békásmegyer no-go zónája”

– húzta alá.

Bús Balázs emlékeztetett, hogy korábbi polgármesteri ciklusa alatt épült ki Békásmegyeren a térfigyelő kamerarendszer, amellyel többek között az autólopásokat is sikerült jelentős mértékben visszaszorítani.

Az elmúlt öt évben azonban a rendszer karbantartása elmaradt, sok már nem is működik, ezáltal a térfigyelő rendszer egyre kevésbé tudja betölteni azt a feladatát, hogy a bűnelkövetést visszatartsa, a bűncselekményeket detektálja, hogy azokra azonnal tudjon reagálni a közterület-felügyelet” – hangsúlyozta a Fidesz-KDNP III. kerületi polgármesterjelöltje, aki szerint nagyon összetett feladat lesz az áldatlan állapotok felszámolása. 

A folyamatba be kell vonni a szociális szervezeteket, családsegítőket” 

– szögezte le.

Bús Balázs szerint elkerülhetetlen a rendteremtés kérdése, az értékes területet rehabilitálni kell. Úgy véli, nagyon sok család örülne a lehetőségnek és gondozná ezeket a telkeket. „Kitűnő lehetőség lehetne például a fiatalok számára” – ötletelt Bús Balázs.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:05
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­­k­e­­l­­­d­ ­­a­ ­­­s­­­z­e­x­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Phm045
2024. június 05. 11:52
Semmi extra... kokós timike barátai.........
Graf
2024. június 05. 09:52
Nem kell Ezüsthegyre menni No Go zónát látni. Lásd Buzipest X. Hős u.
gebsi1
2024. június 05. 06:05
no-go zóna sok helyen alakult ki Magyarországon amióta "2hét alatt rend" lett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!