Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Nemzetek sorsa

2024. június 10. 10:46

Itt már nem ideológiai csatákról, nem egyszerű politikai véleménykülönbségekről vagy játszmákról van szó, hanem Európa sorsáról. Az európai nemzetek sorsáról. Az életünkről.

2024. június 10. 10:46
ORBÁN Viktor
Néző László
Magyar Nemzet

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Azt sem gondoltam volna, hogy egyszer eljön az az idő, amikor az euró­pai parlamenti választás eredményeit körmöt rágva várjuk. Mindeddig ez a választás majdhogynem érdektelen volt, szinte csak szimbolikus jelentőségű, hogy jó, persze nyerjen a jobboldal, de valójában majdnem mindegy, kik ülnek Brüsszelben, Strasbourgban. Az utóbbi években azonban már jól látszott, hogy egyáltalán nem mindegy.

Az EP egyre nagyobb szerepet, egyre több hatalmat és döntési jogot hasított ki magának, ezt mi, magyarok a saját bőrünkön is éreztük. 

De valójában a Brüsszellel, az Európai Bizottsággal való csatározás majdnem csupán egy jó politikai játék volt, amelynek fordulatait akár még élvezni is tudta az érdeklődő közönség, mindenesetre minden brüsszeli támadás csak erősítette a magyar kormány, a magyar emberek elszántságát.

Most viszont olyan időket élünk, amikor minden európai és nemzetállami döntéshozó intézménynek, parlamenteknek, kormányoknak sorsfordító szerepe lehet. 

Itt már nem ideológiai csatákról, nem egyszerű politikai véleménykülönbségekről vagy játszmákról van szó, hanem Európa sorsáról. Az európai nemzetek sorsáról. Az életünkről.

Persze rendkívül fontos a migráció vagy a genderkérdés, amely ügyekben a normalitásnak a kevés megmaradt zárványai mereven szemben álltak a félbolond brüsszeli elittel, de ezek az ügyek eltörpülnek a háború vagy a béke kérdése mellett.

Mert ez a mostani választás végső soron mindenütt erről szólt. Arról, hogy sikerül-e az Európai Unió háborús lázban égő jelenlegi vezetőinek megálljt parancsolni. Hogy sikerül-e olyan pártokat, képviselőket az EP-be juttatni, akik, ha semmi másban nem is, de abban egyet tudnak érteni, hogy nem küldünk katonákat az orosz–ukrán háborúba, nem sodorjuk végső veszélybe nem csupán a mi kontinensünket, de valójában az egész világot, az egész emberiséget. Ennek a választásnak az volt a tétje, lehet-e egy olyan többséget kialakítani az Európai Parlamentben, akik a béke pártján állnak minden körülmények között. S ha már a békét elrendeztük, onnantól kedvükre vitatkozhatnak migrációról, LMBTQ-jogokról, miegyebekről.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Facebook

Idézőjel

A jobboldaliak szíve közepébe maró botrány árnyékában 200 ezerrel többen voltunk a jobboldalon, mint az öt évvel ezelőtti, tükörsima választáson.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­s­z­­­e­x­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
obi-wankenobi
2024. június 10. 19:42
"Aljas halálpártiak! Nem számít, hogy miért akarják mások halálát! További emberek halála és megnyomorítása nélkül kell rendezni az Ukrán helyzetet!" Jó látni, hogy nem vagyok egyedül Jedi.
obi-wankenobi
2024. június 10. 19:11
" hát az anyámtyúkjától kezdve mindenről makogtak, csak épp ez nem jutott eszükbe, hogy egy háború árnyékában vergődünk. " Nem is várhatjuk el az emberektől, hogy értsenek a politikához, mint szakmához. Ezért lenne fontos, hogy elmagyarázzuk nekik, milyen üzenetet kódoltak a Star Wars filmbe. (A link beszúrását számomra letiltották, ezért így keresd a Videán) Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
obi-wankenobi
2024. június 10. 19:04
Ez így igaz! Ezért lenne fontos, ha megismernék az emberek az Orosz ukrán háború eredeti okát. A link számomra le van tiltva ezért a Videán keress rá. Videa/ And Game feliratos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!