Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nagy lezárások lesznek a Pride miatt Budapesten

2024. június 19. 20:33

Az V., VI. és XIV. kerületekben is forgalomkorlátozások lesznek pénteken és szombaton.

2024. június 19. 20:33

Nyitókép :Pixabay

Június 22-én 29. alkalommal rendezik meg idén a Budapest Pride felvonulást, az ország legnagyobb emberi jogi tüntetését. Az idei menet a Podmaniczky utcában kezdődik 15 óra körül, innen a résztvevők a Bajcsy-Zsilinszky útra mennek, ahonnan az Andrássy úton vonulnak majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre, a Civil Faluhoz. Szokás szerint after party is lesz aznap este a Budapest Parkban. A korábbi években alkalmanként közel 35 ezren vonultak fel – írja a HVG.

A rendőrség szerdán közölte a police.hu oldalon, hogy tilos lesz megállni pénteken 20 órától szombaton 22 óráig

  • a Podmaniczky utca mindkét oldalán a Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út között,
  • a Jókai utca mindkét oldalán a Nyugati tér és a Weiner Leó utca között,
  • a Bajcsy-Zsilinszky út mindkét oldalán a Podmaniczky utca és az Andrássy út között,
  • az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között,
  • a Jókai tér teljes területén,
  • valamint a Rippl Rónai utca mindkét oldalán az Andrássy út és a Lendvay utca között.

Szombaton 10 órától 16 óráig lezárják a Podmaniczky utcát a Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út között, 16 óra 30 perctől 21 óráig pedig a Kós Károly sétányt. Szakaszos és időszakos lezárás lesz 15 órától 17 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út – Hősök tere útvonalon. A BRFK arra kéri a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2024. június 22. 14:42
A demokrácia meg a szólásszabadság nevében engedélyezik ezt az erkölcsi fertőt Magyarországon ? Az ész megáll! Kitiltani /kiírtani/ ezeket Magyarországról,a szivárványos zászlójukkal együtt.
Palatin
2024. június 21. 00:27
Az önmagában nem baj, ha a különbözö "gender-módosultakat" a libsik felkarolják. A baj az, hogy csak öket. A siketek és nagyothallók, valamint a vakok és gyengénlátók sokkal többen vannak, de én még nem találkoztam olyan libsi mozgalommal, hogy öket támogatták volna, pedig ök tényleg hátrányos helyzetüek. Hogy miért? A válasz egyszerü A Libsik minden támogatnak, amiböl politikai fegyvert lehet gyártani. Azaz olyan ügyeket támogatnak csak, amelyeket fel lehet használni a békés polgárok bosszantására, idegesítésére, zsarolására, megfenyítésére. Ha valamire ök kijelentik, hogy "Ez a jó, ezt kell szeretned.", és te nem teszed, akkor máris okot szolgáltattál arra, hogy téged nácinak nevezzenek, kirugjanak a munkahelyedröl, és ócska rágalmakat csapkodjanak hozzád, megverjenek. Tehát a libsik általában nem igazi problémákkal foglalkoznak, vagy ha igen, akkor azt úgy csürik-csavarják, hogy azért te vagy a hibás, mert egy elmaradt gondolkodásu, aszociális figura vagy, akit meg kell nevelni.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 20. 23:33
🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 Happy Pride! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 Happy Pride! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 Happy Pride! 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Leskelődő
2024. június 20. 10:39
Gondolom, majd beszámolják a támogatóik közé az összes családot, akik ugyanazon a szombaton a múzeumok éjszakája miatt fognak tömegesen bóklászni a városban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!