Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Megszületett a döntés: újraszámolják a szavazatokat Budapesten!

2024. június 12. 20:39

Az NVB úgy határozott Vitézy Dávid fellebbezése után, hogy újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait.

2024. június 12. 20:39

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az NVB úgy határozott Vitézy Dávid fellebbezése után, hogy újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait.

Ma este ülésezett a Nemzeti Választási Bizottság, itt pedig döntés született arról, hogy újraszámolják a főpolgármester választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat. A bizottság tagjai több mint egy órás vita után 12 igen szavazattal, 4 szavazat ellenében döntöttek az újraszámlálásról – írja a Magyar Nemzet.

Mint arról beszámoltunk, szerda délután hivatalosan is leadta a fellebbezést Vitézy Dávid a Fővárosi Választási Irodánál, amely a jogszabályoknak megfelelően még ma át kellett azt küldenie a Nemzeti Választási Irodának.

Ezt is ajánljuk a témában

Vitézy Dávid a leadást követően a sajtónak azt mondta, bízik abban, hogy Karácsony Gergely is támogatni fogja az újraszámlálást, hiszen az ő érdeke is, hogy a budapestiek tisztán lássák, hogy mi a főpolgármester-választás valós eredménye.

Ha az érvénytelen szavazatok száma hetvenhatszorosa a két jelölt közötti különbségnek, akkor minden jogi eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy legalább az érvénytelen szavazatokat újraszámolják

– hangsúlyozta Vitézy.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 357 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:30
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­k­­­e­­­l­d­­ ­­a­ ­s­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­u­­n­­­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
KBA98
2024. június 13. 17:04
Nagyon helyes! A VII, VIII, IX. ker szemetei hogy nyerhettek nem is beszélve erről a mocsok karácsonyról?
Patika
2024. június 13. 09:27
Miért csak azt? Akik szavaztak többféle szavazólapot kaptak.... Kizárt, hogy csak a főpolgármesterit töltötték volna ki másképpen. ! (botrányosan hiteltelen az egész szavazási katyvasz)
remi
2024. június 13. 08:47
A sok érvénytelen szavazat önmagában csak egy dolog, bár jelen esetben nem lehet teljesen megindokolni a pszichopata selyemmajom viselkedésével se, mert nem azt mondta, hogy érvénytelent adjanak le hanem azt, hogy NE VEGYÉK FEL a szavazólapot (vagy mikor mit, de az utolsó az volt). Namost innentől kezdve nekem már az szaglik, hogy a nídermüller patkányfészkében volt a talán legtöbb érvénytelen. Ami amúgy senkit nem érdekelne, ha kamukarógeri legalább a 10E nagyságrend alján elhelyezkedő különbséggel nyert volna, de a így, hogy a különbség az érvénytelenek 1/76-oda sztem automatikusan rendelkezni kellene az érvénytelen szavazatok nagyítóval történő vizsgálatáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!