Megszületett a döntés: újraszámolják a szavazatokat Budapesten!

2024. június 12. 20:39

Az NVB úgy határozott Vitézy Dávid fellebbezése után, hogy újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait.

2024. június 12. 20:39

Fotó: MTI/Balázs Attila

Az NVB úgy határozott Vitézy Dávid fellebbezése után, hogy újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait.

Ma este ülésezett a Nemzeti Választási Bizottság, itt pedig döntés született arról, hogy újraszámolják a főpolgármester választáson az érvénytelennek minősített szavazólapokat. A bizottság tagjai több mint egy órás vita után 12 igen szavazattal, 4 szavazat ellenében döntöttek az újraszámlálásról – írja a Magyar Nemzet.

Mint arról beszámoltunk, szerda délután hivatalosan is leadta a fellebbezést Vitézy Dávid a Fővárosi Választási Irodánál, amely a jogszabályoknak megfelelően még ma át kellett azt küldenie a Nemzeti Választási Irodának.

Ezt is ajánljuk a témában

Vitézy Dávid a leadást követően a sajtónak azt mondta, bízik abban, hogy Karácsony Gergely is támogatni fogja az újraszámlálást, hiszen az ő érdeke is, hogy a budapestiek tisztán lássák, hogy mi a főpolgármester-választás valós eredménye.

Ha az érvénytelen szavazatok száma hetvenhatszorosa a két jelölt közötti különbségnek, akkor minden jogi eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy legalább az érvénytelen szavazatokat újraszámolják

– hangsúlyozta Vitézy.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 446 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. június 13. 17:04
Nagyon helyes! A VII, VIII, IX. ker szemetei hogy nyerhettek nem is beszélve erről a mocsok karácsonyról?
Patika
2024. június 13. 09:27
Miért csak azt? Akik szavaztak többféle szavazólapot kaptak.... Kizárt, hogy csak a főpolgármesterit töltötték volna ki másképpen. ! (botrányosan hiteltelen az egész szavazási katyvasz)
remi
2024. június 13. 08:47
A sok érvénytelen szavazat önmagában csak egy dolog, bár jelen esetben nem lehet teljesen megindokolni a pszichopata selyemmajom viselkedésével se, mert nem azt mondta, hogy érvénytelent adjanak le hanem azt, hogy NE VEGYÉK FEL a szavazólapot (vagy mikor mit, de az utolsó az volt). Namost innentől kezdve nekem már az szaglik, hogy a nídermüller patkányfészkében volt a talán legtöbb érvénytelen. Ami amúgy senkit nem érdekelne, ha kamukarógeri legalább a 10E nagyságrend alján elhelyezkedő különbséggel nyert volna, de a így, hogy a különbség az érvénytelenek 1/76-oda sztem automatikusan rendelkezni kellene az érvénytelen szavazatok nagyítóval történő vizsgálatáról.
remi
2024. június 13. 08:40
"Szavazatszámláló bizottságban részt vett barátom említette, minden szavazatot leadó polgárunknak egyértelmű információt kellett (volna) adniuk" Fogalmam sincs pöstön mik az arányok, én eleve egy olyan szavazókörbe vagyok beosztva aminek a maximális terheltsége is <700 fő, a szokásos részvételi arányok mellett valósan 4-500, gondolom pöstön ennyire nyugodt helyek nincsenek, DE, pár ciklussal ezelőtt volt egy utolsó napos visszalépés, amit akkor és itt úgy oldották meg, hogy semmit nem csináltak előre, az illető aki azt a szavazólapot adta monoton hangon ledarálta, hogy XY visszalépett és ezért most kihúzza, majd ott a szemem előtt egy vastag fekete filccel kihúzta. Ahogy most olvastam mintha ez se lenne teljesen szabályos (nem maradt olvasható a név) de az eljárás 75IQ fölött kizárta, hogy az illetőre (amúgyis egy teljesen jelentéktelen figura volt akire a qtya se szavazott volna) ikszeljen a pógár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!