Németország
ÉLŐ
Dánia

Magyar Péter úr, már megint csalafintának tetszik lenni – egy kópénak mintegy!

2024. június 27. 05:53

Lassan érdemes lenne kijelölni, meddig terjed egy Magyar-kompatibilis újságíró kérdezési szabadsága.

2024. június 27. 05:53
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: Havran Zoltán / Magyar Nemzet)

Kicsit sok kezd lenni az elvarratlan szál.

Tehát például a múlt heti buliban állítólagosan készült, tisztázó-cáfoló felvételekből még egy pixelt se láthatott a nagyérdemű, pedig hány szimpatizáns sóhajthatna fel megkönnyebbülten;

az EP-kampány kezdetére kifejezetten megígért vagyonnyilatkozat is valahol a piszkozatok között ragadt,

pedig milyen öles címek hirdették a példás kitárulkozást; a nagy csinnadrattával elvégzett drogteszt kimeneteléről végül nagy nehezen befutott a tájékoztatás, de tényleg érthetetlen, miért kell kihagyni az efféle kényelmes ziccereket. „Mikor hozzátok nyilvánosságra az eredményeket? Ha nem hozzátok nyilvánosságra, mindenki tudni fogja az okát…” – jelezte politikai ellenfeleinek a főhős június 6-án, három sokat sejtető ponttal a végén, a maga részéről másnapra ígérve az első teszteredményt.

Ne csodálkozzunk, ha óvatosabb választópolgárok mindebből egy hatalmi pozícióra vetítve nagyjából azt tudják levezetni, hogy kedden tettrekészséget árasztó budavári szelfi kíséretében jelenti be, hogy másnap már kétszeresére is emeli a családi pótlékot (ő bezzeg), majd szerdai intézkedéseként konzultációt indít arról, hogy hány milliméterre állítsa be borbélya a vágáshosszt. Ha pedig erre valamely portál érdeklődni kezdene, hogy egészen pontosan mi lesz a családi pótlékkal,

rövid médiaelméleti fejtegetés és egy mottóként odakanyarított Coelho-idézet kíséretében zúdítana kénköves záport a tapintatlan szerkesztőségre.

Apropó.

Segítség a magyar közmédia propagandistáinak. Íme a német köztelevízió tudósítása főműsoridőben a TISZA Pártról” – ezzel és „A valódi közmédia” felirattal javasolja Magyar Péter megtekintésre az ARD róla szóló összeállítását, amiből talán azt a következtetést is levonhatjuk, hogy nem feltétlenül bánná, ha az egész estés német Merkel-felmagasztalásokhoz hasonlóan

a magyar köztévé nagyjátékfilmeket forgatna életének jeles pillanatairól,

vagy a Habeck-doku mintájára minisorozatot készítene egy-egy nehéz döntéséről (sört vagy barackpálinkát?).

Ezt is ajánljuk a témában

És akkor Merkel megint megmenti a világot Orbántól

Újabb menekültválságos dokudrámával jelentkezett a német közmédia. A kétórás filmben minden úgy van, ahogy várnánk: Horst Seehofer idióta, a román színész alakította Orbán Viktor gonosz, Angela Merkel éleslátásához pedig nem férhet kétség.

Igaz, Facebook-posztjában azért ezt az etalonként agyondicsért álomtudósítást is cenzúrázta kissé:

cselesen levágta ugyanis annak első mondatait.

Azt a részt, amelyben az egészet „Remény a jobboldal ellen” címmel vezeti fel a riporter, rámutatva, hogy Magyarországon a jobboldal arányaiban veszített támogatottságából 2019-hez képest – azaz a Magyar Péterre leadott szavazatok a bezzegtévé bezzegműsora szerint nem jobboldali erőnek mentek, az bizonyos.

Ezt az érdekességet tehát elhallgatta előlünk a hiteles tájékoztatás lánglelkű apostola;

maradtak azok a vágóképek, amelyekből kiderül, hogyan segíti a nép Magyar Pétert a nadráglecserélési dilemmájában, vagy miként helyezi fel napszemüvegét és hogyan pózol a politikus a Karmelita teraszára hajazó kulisszák előtt.

Megtudhatjuk, hogy pártjának „minden EP-képviselője online szavazással lett jelölt”,

ami eleve nem egészen pontos, hiszen Tarr Zoltán például pont nem,

de a többi jelöltet is odafönt választották ki, csupán rangsorolni lehetett őket. Kiderül továbbá, hogy Magyar Péter Brüsszelbe menetele is szigorúan szavazással dőlt el, majd hallgathatjuk, ahogy a politikus – aki az ARD szerint a TISZA Párt „elnöke” – „hazugságtól és propagandától mentes” tiszta erőként határozza meg magát. (Hogy ebbe mely ponton illeszthető bele például az „engem egész áprilisban nem hívtak meg az ATV-be” mantra, azt csapjuk hozzá a függőben lévő rejtélyek listájához.)

Ezt is ajánljuk a témában

Elhangzik még az ARD jeles összeállításában, hogy a pártnak „kevés pénze van” ahhoz, hogy vidéken is megvesse a lábát,

majd szép slow motion képek következnek arról, ahogy a főhős (nyomokban Rákay Philipre emlékeztető mozdulatokkal) az okostelefonját nézi,

miközben halljuk, hogy ő „fontos pozíciókat töltött be” a Fidesz rendszerében (sőt, a félrevezető magyar felirat szerint „évekig Orbán Viktor közeli munkatársa” volt).

Varga Juditról, feleséglehallgatásról és hasonló részletkérdésekről nem esik szó, a kritikusokat egy megszólaltatott vidéki néni képviselheti 14 másodperc erejéig;

az az információ viszont belefért a hat percbe, hogy Kaposváron „mindenki” fél, hogy elveszíti az állását és teljesen nincstelenné válik, szó szerint éhen hal, mármint ha felvállalja tiszás identitását – majd megismerkedünk két kaposvári aktivistával, akik egy almás laptopon vidáman nézegetik Magyar Péter sztárfotóit valamelyik kávézóban. Végezetül a riporter (már-már felsóhajtva) kijelenti: azért még messze van, hogy a politikus az „Orbán által irányított médiára befolyást nem gyakorolva” meghódítsa a magyarok többségét.

Ennek a végszónak valószínűleg különösen is erősen hatása alá kerülhetett főhősünk, mert mindjárt meg is hirdette a vonatkozó elképzeléseit:

mivel „ma már ott tartunk, hogy magukat oknyomozónak nevező portálok és újságírók is mindenféle forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait” (értsd: a Media1 e-mailben kérdéseket intézett a TISZA sajtóirodájához, érdeklődve, mi az igazság az Ötkertben történtekkel kapcsolatban, hogy erre megkapja az „Egészen szánalmasak vagytok” tartalmú alelnöki kommentet), ezért nincs mese, a kormány mellett „a rendszert kiszolgáló, annak fenntartásában érdekelt média elitet is” le kellene váltani. Az alelnök inkább közvetlenül kommunikálna, „a média által felépített buborékban” való evickélés helyett.

Tekintve, hogy Magyar Péter szerint a 444-től („DK Press”) minimum Rónai Egonig terjed a NER-kollaboráns médiaszereplők skálája,

feltételezhető, hogy sokakkal egyetemben az ő leváltásuk is be lett itt most lengetve – amit azért érdemes lenne valamikor jobban kibontani. Milyen módszerrel gondolná kiiktatni a messiás a számára kellemetlen újságírókat, és kikre cserélné le őket vajon, akik szavatolják a háborítatlan, „közvetlen” kommunikációt, ezáltal pedig minőségi változást, gyakorlatilag rendszerváltást hozva az „orbáni propagandához” képest?

Ezt is ajánljuk a témában

Nyilván sovány lenne, ha csak péntekenként reggel fél nyolc és nyolc között kommunikálná közvetlenül a meglátásait; javasolnám inkább a napi rádióüzeneteket, az a biztos. Értjük, hogy Magyar-ellenes propagandahúzásnak minősül az, amikor egy médiahelyzettel foglalkozó magánportál e-mailben érdeklődik a politikus sajtóirodájánál, hogy tényleg megpofozott-e az Ötkertben egy „civil tudósítót” vagy ez csak álhír –

csak akkor érdemes lenne lassan kijelölni, pontosan mettől meddig terjedne egy Magyar-kompatibilis közmédia újságíróinak kérdezési szabadsága.

Hogy igény szerint már most gondosan lakatot tehessen a szájára, aki kormányváltás esetén is a médiában képzelné el a jövőjét.

Jelen bejegyzés nem a valódi újságírók ellen íródott. Akinek nem inge, nem veszi magára” – zárja sorait Magyar Péter, majd kiteszi a saját sajtósai által készített egyperces anyagot az európai parlamenti mandátumaik átvételéről, az egyébként az összes párt összes megválasztott EP-képviselőjét érintő formális aktusról:

érkezik a politikus a napszemüvegében, kissé lassított felvételen, hogy még elegánsabb legyen a mozgás; igazít egyet a gallérján, áll, néz, mutat, s közben megígéri, hogy lehet más a politika.

Ó, mely propagandába belefáradt polgár ne vágyna arra, hogy a közmédia is ilyen tartalmas és tényszerű összeállításokat kínáljon neki főműsoridőben!

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 437 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wakan24
2024. június 28. 07:13
Jelen bejegyzés nem a valódi, rendes Magyar Péter ellen íródott. Hanem az online térben megjelenő pszichopata ellen, aki Magyar Péternek adja ki magát. Akinek pedig nem inge, nem veszi magára.
kokrowatz-0
2024. június 27. 18:57
megcsinálta a drogtesztet, felkérte erre dajcstomit is.
Hangillat
2024. június 27. 17:46
Jobboldainak mondott, valójában szélsőbaloldali fejlődés divatban Vörösingesek (Southern Democratic Party), feketeingesek (Mussolini), barnaingesek (Hitler), barnanadrágos (teherautó Nyílt Platón Peti) ("egy kópénak mintegy!" mind1)
ekeke1
2024. június 27. 17:41
51. hazudta hogy nem tudja, akkori anyósa volt-e börtönben. 52. hazudta hogy feljelentette név szerint Orbán Viktort. 53. hazudta hogy közvetlenül kap információkat a Karmelitából. 54.hazudta hogy a Karmelitából értesül bizalmas közvélemény kutatási adatokról. 55. hazudta hogy 100 ügyvéd áll mögötte, pro bono. 56.hazudta hogy nem készül Brüsszelbe 57.hazudta hogy áprilisban nem hívták be az ATV-be. 58.hazudta hogy MCC-s diákok őt kísérték ki a Brüsszelbe tartó géphez. 59. hazudta hogy Rogán embereinek provokációja miatt történtek az események az Ötkert diszkóban. 60.hazudta hogy a választások után tömegesen állnak át a fideszes városok a tiszájához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!