Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Magyar Corvin-lánc kitüntetést kapott Karikó Katalin és Krausz Ferenc

2024. június 19. 11:35

Karikó Katalin beszédében megígérte, hogy minden tudását latba veti annak érdekében, hogy segítse a hazai egyetemek tudományos munkáját és arra ösztönözze a jövő kutatóit, hogy maradjanak a pályán.

2024. június 19. 11:35

Nyitókép: Sándor-palota/Bartos Gyula

Magyar Corvin-lánc kitüntetést kapott Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díjas kutató, amelyet Sulyok Tamás adott át részükre kedden – írja a Magyar Nemzet.

Felfedezéseivel mindkét kitüntetett rendkívüli és nagy jelentőségű tudományos áttörést ért el.  Mindketten olyan felfedezést tettek, amelyekre kutatók és tudósok sora tud építeni a jövőben, bővítve az emberiség tudományos eredményeit. Ajtót nyitottak a tudományban új felismerések és megismerések, új lehetőségek felé” – fogalmazott a köztársasági elnök.

A Sándor-palotában megtartott ceremónián az államfő kiemelte: rengeteg munka, évtizedek szakmai nehézségei, lemondások és küzdelmek sora beérett, hiszen mindketten a világ csúcsára jutottak, oda, ahová csak kevesek érnek el.  A köztársasági elnök szerint ezzel nekünk, magyaroknak óriási büszkeséget, hazánknak és minden magyar embernek, határon innen és határon túl dicsőséget szereztek.

A mai világban kevés olyan sikeres ember akad, aki hasonló természetességgel tudja venni, kezelni a rivaldafényt, mint Karikó Katalin és Krausz Ferenc. Mi ezt a nagyszerű emberi magatartást, szerénységet is köszönjük nekik, nemcsak tudományos sikereiket. Mert ezzel példát adnak mindannyiunknak 

– mondta Sulyok Tamás.

A köztársasági elnök szavai szerint példamutatásuk, ösztönző hatásuk nem csupán emberi tartásukban és tudományos sikereikben merül ki. 

Ők azok, akik ismerik a magyar rögvalóságot, hiszen beleszülettek. De ismerik közös kultúránk, nyelvünk, sajátos gondolkodásmódunk, nemzeti értékeink és hagyományaink erejét is” – emelte ki.

Bebizonyították, hogy Kisújszállás vagy Mór nincs is olyan messze a csúcsoktól. És ezzel hitet adtak Nyírbátortól Kőszegig, sőt, Beregszásztól Szabadkáig minden tehetséges magyarnak, hogy érdemes küzdeni, tűrni és dolgozni” – fogalmazott Sulyok Tamás, majd arról is szólt, hogy Karikó Katalin és Krausz Ferenc nemcsak kiváló tudósok és nagyszerű emberek, hanem igaz magyarok is, és ezért méltó és szükségszerű is, hogy hazájuk az egyik legnagyobb kitüntetésben részesítse őket.

Karikó Katalin beszédében megígérte, hogy 

minden tudását latba veti annak érdekében, hogy segítse a hazai egyetemek tudományos munkáját és arra ösztönözze a jövő kutatóit, hogy maradjanak a pályán.

 Krausz Ferenc pedig megköszönte a szavakba nehezen önthető megtiszteltetést és szeretetet, és kiemelte tanárai meghatározó szerepét abban, hogy elindult a kutatói pályán.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2024. június 19. 18:27
Felőlem az szúratja be magát mRNS méreggel, aki akarja, de égjen a pokolban, aki még egyszer kötelezővé teszi ezt a genetikailag manipulált mérget! És az is, aki gyerekeknek ajánlja.
karakter-2
2024. június 19. 16:17 Szerkesztve
Kansas SUES Pfizer For Misleading Public About COVID Vaccines! (Kansas /legfőbb ügyésze/ beperelte a Pfizert az mRNS COVID oltóanyagról szóló közvélemény félrevezetéséért!) - youtube A legfőbb ügyész elmondta, hogy a Pfizer eltitkolta a közvélemény elől a mellékhatásokat (szívizomgyulladás, szívburokgyulladás, elhalálozás, vetélés), amelyeknek birtokában volt az mRNS oltás vizsgálatával kapcsolatban. "A Pfizer úgy forgalmazta a vakcinát, hogy az biztonságos a terhes nők számára" - mondta Kobach. "Azonban 2021 februárjában már 458 olyan terhes nőről tudtak, akik a Pfizer COVID-19 vakcináját kapták a terhesség alatt. Ezeknek több mint fele esett át valamilyen nemkívánatos eseményen, és több mint 10%-uk vetélésen." Karikót is fel kellene jelenteni Magyarországon, hiszen a Qubit nevű áltudományos oldalon félrevezette a magyar közvéleményt a gyerekek oltásával kapcsolatban, a már fertőzésen átesettek oltásával kapcsolatban, és az mRNS hatásával, mellékhatásaival kapcsolatban.
lesmiserables
2024. június 19. 13:24
geci ez az öreg komcsi Karikó
rasdi1
2024. június 19. 12:46
Lehet, hogy valóban nagyot alkottak, nem vagyok egyik területnek sem szakembere, de egy kicsit sokallom, amilyen "habot vernek" körülöttük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!