Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Így magyarázza a választási eredményeket a Fidesz-tábornak a Fidesz elnöke mindannyiunk tévécsatornáján

2024. június 11. 19:03

A vasárnapi választási eredmények kontextusa ismert: a Fidesz 2006 óta nem szerepelt ilyen rosszul választáson.

2024. június 11. 19:03
null
Bogatin Bence
Bogatin Bence
Mérce

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„2021-ben a járvány kapcsán adott »rendkívüli« interjút Volf-Nagynak Orbán, 2022 február végén az orosz-ukrán háború volt a téma, idén márciusban pedig Novák Katalin kegyelmi botrányt követő lemondása után ült le vele beszélgetni (ami azért is volt pikáns helyzet, mert mint ismert, a műsorvezető a volt elnök tanácsadójaként is dolgozott). Elvben ezek mind-mind olyan szituációk, amikor egy választott kormányfőtől megnyugtatást, iránymutatást várhatna nemcsak a szűken vett politikai közössége, hanem az egész ország. A valóságban persze minden ilyen interjúalkalom a Fidesz és Orbán Viktor céljainak rendelődött alá, de mégis elbábozták legalább, hogy a kormány feje szólítja meg az ilyen-olyan okból veszélyben levő állampolgárokat.

Ehhez képest hétfő este Orbán Viktor miniszterelnöknek öltözve hűtötte saját pártja szavazóinak kedélyeit, mondván, nem is olyan rossz az a 44,6 százalék, mindenki nyugodjék meg, »nem arról van szó, mint Franciaországban, ahol újra választást kell kiírni«.

A vasárnapi választási eredmények kontextusa ismert: a Fidesz 2006 óta nem szerepelt ilyen rosszul választáson, európai parlamenti szavazataránya pedig soha nem volt ilyen alacsony. Ám a Fidesz számára ennél még jelentősebb fejlemény, hogy a NER-ből kivált Magyar Péter pártja, a dinamikusan növekvő támogatottságú TISZA 30 százalékos eredményével az eddig ismert ellenzéki pártokat háttérbe szorítva megpályázta a kormánypártok 2026-os egyedüli kihívójának szerepét.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AGSTN75
2024. június 13. 09:01
Ezeknél a számok sok gondot okoznak, a római számok is...:) ha a százalék csökken akkor azt emelik ki, ha a szavazat szám nő azt nem veszik észre. Ülj le fiam, egyes, majd elemezheted a 2026-os eredményeket is...
Robert-N
2024. június 12. 18:40 Szerkesztve
Ki ez a balfasz? Na mindegy segítsünk a gyengéknek. A Fidesz 20015000 szavazatot kapott, EP illetve, illetve önkormányzati választáson eddigi legtöbbet. Az ellenzék szintén. Köszönhetően a rekord szavazási hajlandóságnak. Az arányok romlottak valamelyest, 13 helyett 11 EP-be jutóval. Ergo a legitimitás nőtt. Bencuska ha neked ez rossz eredmény, néz körül az EU-ban, hozd a listát kik teljesítettek jobban. Lássuk
kir2vik
2024. június 12. 17:19
" nem is olyan rossz az a 44,6 százalék, mindenki nyugodjék meg, »nem arról van szó, mint Franciaországban, ahol újra választást kell kiírni" Hát ,baszod ócska propagandista, tényleg nem olyan, mint Macron pártjának 15,2 %-a.
totumfaktum-2
2024. június 12. 17:14
"A vasárnapi választási eredmények kontextusa ismert: a Fidesz 2006 óta nem szerepelt ilyen rosszul választáson, európai parlamenti szavazataránya pedig soha nem volt ilyen alacsony." Hazudsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!