Így akadályozhatja meg, hogy a Facebook lenyúlja a privát fotóit!

2024. június 26. 09:50

A mesterséges intelligencia adatbázisát növeli a Meta a felhasználók képeivel.

2024. június 26. 09:50

Nyitókép: A Facebook kedvére csemegézhet a privát fotók között, ha nem tiltják meg neki. Fotó: Kirill Kudryavtsev/AFP

Nem csinál belőle titkot a Facebookot üzemeltető Meta, hogy a mai naptól válogathat a felhasználók platformra feltöltött privát fényképei között, méghozzá azért, hogy a mesterségesintelligencia-adatbázisát növelje a képekkel. Ez alapján bármikor szembejöhetnek majd a neten a felhasználók családi fotói alapján készült MI-fényképek. 

Ha nem szeretné, hogy az önről vagy családtagjairól készült fotókat felhasználja a Meta, akkor ki kell töltenie a Facebookon egy űrlapot, amelyben megtiltja a fotók felhasználását.

Persze abban az esetben, ha egy ismerőse oszt meg önről fényképet, ám nem tiltja meg a privát fotók MI-felhasználását a Facebook-nak, akkor nincs lehetőség a reklamálásra. Az alább látható TikTok-videóban részletes útmutatást kaphat arról, mit kell tennie, ha megtiltaná a privát képeinek felhasználását:

Ezt is ajánljuk a témában

Emberszerű intelligenciát fejleszt a Meta

A Meta úgy döntött, hogy nem a generatív mesterséges intelligenciára fog fókuszálni, sokkal nagyobb fába vágja a fejszéjét: egyből olyat teremtene, amely már úgy gondolkozik, akárcsak mi, emberek.

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenhova
2024. június 26. 15:43
Mindig elfelejtettem de ma töröltem a profilom a picsába.
auditorium
2024. június 26. 14:13 Szerkesztve
Sokan a fb-on dicsekednek hol nyaraltak, hogyan ünneplik a születésnapjukat, milyen házuk-kertjük -autójuk van, gyerekeik fotóit közlik a nagyvilágba... sőt ennél intimebb dolgokról is irnak, fotóznak, politikai nézeteiket teregetik ki. EZZEL alaposan vissza lehet élni, a mesterséges intelligenciát is felhasználhatják a hackerek v. informatikusok és akkor fájhat a feje a facebookosnak, mert nincs PARDON. Egyébként ezt az egészet azért találták ki a google maps-szal, hogy könnyebb legyen a nyomozás bűnesetekben vagy külföldi csoportok ellenőrzésében.
survivor
2024. június 26. 13:11
faramuci Régen volt a "személyzetis"....
survivor
2024. június 26. 13:10
véna Én egyet leloptam máshonnan. Vihetik. Vagy 8 éve nincs fasz bukkom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!