A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Honnan jött ez a sok érvénytelen voks? Szavazatszámlálók értesítettek minket a gyanús jelenségről

2024. június 10. 16:28

Nem véletlenül lett rekordmagas az érvénytelen szavazatok száma a főpolgármester-választáson, az biztos.

2024. június 10. 16:28
null

„24 592 érvénytelen szavazat volt ezen a választáson, ami rekord. Karácsony Gergely 100%-os feldolgozottságnál 324 szavazattal vezet, tehát 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőnk közötti különbség”írta ki Facebookjára Vitézy Dávid hétfőn.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Mindezt Karácsony Gergely főpolgármesternek szerettem volna közvetlenül is elmondani, de a telefonhívásomat nem fogadja, ezért erre nem nyílt módom.

A főpolgármester-jelölt hozzátette: 

A már birtokunkban lévő információk alapján egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya.”

Vitézy posztjában továbbá azt is írta, „Kérem a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, és tegyék lehetővé, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon tudjon zárulni ez a rendkívül szoros főpolgármester-választás.”

De milyen visszaélésekről lehet szó? Több szavazóköri biztos is jelezte lapunknak például, hogy Szentkirályi Alexandra neve a szavazólapon nem volt áthúzva egyértelműen. Mint ismert, Szentkirályi Vitézy javára lépett vissza két nappal a választás előtt. Így, ha a hozzánk befutó jelzések igaznak bizonyulnak, az azt jelenti, hogy Vitézy hátrányt szenvedett.

Ez persze mind a 24 ezer érvénytelen szavazatra nem feltétlenül magyarázat. Valószínűleg az is benne van a végeredményben, hogy Magyar Péter a választás előtt többször is elismételte, érvénytelen szavazatot fog leadni a főpolgármester-választáson, ami nyilvánvaló iránymutatás volt újdonsült követői számára is.
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 317 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vapepe
2024. június 11. 08:20
btete757, szerintem sok oka lehet, hogy nem kérdez rá. Pl. nem követi napi szinten a politikai híreket, vagy csak felületesen, többen vannak így, mint akik naprakészek. Engem például nem nagyon érdekel a hype a foci EB körül, de azért örülök, ha sikerük van. Egy másik a szégyenlősség faktor, ami az előző miatti tájékozatlanságból fakadhat. Gondolhatja: biztosan félreértettem valamit. Harmadik a tömeg, ha van, nem akar. Végre bejutott a szavazófülkébe, szembesül a problémával, de nem akar kimenni-kérdezni-még egyszer sorba állni, így a saját feje után jelöl. És még ki tudja, hány oka lehet, elvégre emberek vagyunk.
vapepe
2024. június 11. 08:14
Nem értem Petyát, minek ment el akkor választani? Hiszen neki nem állt érdekében érdekében a magas részvétel, ha nem nyerhet, hiszen az méginkább legitimálja az elllenfele győzelmét. Vagy olyan volt, mint a régi komcsi tisztek, elkiáltotta magát: "előre, utánam!", aztán ott sem volt? Látott valaki fotót vele aznap a szavazókörében bedobva a lapokat az urnába? Scholzról, Macronról, Meloniról láttam, Viktorunkról is, hát Petya?
btete757
2024. június 11. 04:42
Az eldöntendő kérdés, hogy mi számít érvénytelen szavazatnak. Aki behúz két ikszet, egyet Vitézy egyet az áthúzott Szentkirályi mellé az most érvényes-e , állítólag igen. Egyébként aki olyan szavazólapot kapott ahol nem volt egyértelmű, hogy most Szentkirályi jelölt-e vagy nem az miért nem kérdezett rá, erre mindenkinek joga van. Az ilyen taktikai utolsó pillanatos visszalépéseknél benne van a pakliban, hogy viták vannak, lesznek. Szerintem olyan határidót kell megadni amikor még lehet újra nyomtatni a szavazólapokat.
2024. június 10. 23:25 Szerkesztve
"Box Hill jún10. 17:31 »Magyar Péter a választás előtt többször is elismételte, érvénytelen szavazatot fog leadni a főpolgármester-választáson, ami nyilvánvaló iránymutatás volt újdonsült követői számára is.« Ügyes. Így lehet előre legitimálni a csalásos érvénytelen szavazatok indoklását." Ezért jó a szavazólapok vizsgálatával és újraszámlálásával kezdeni — biztos ami biztos, aztán az majd adja a továbbiakat…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról