Háborús akciófilmet készít az Aranyélet rendezője

2024. június 19. 22:27

Az alkotás 2025 őszén debütál majd a mozikban.

2024. június 19. 22:27

Nyitókép: Magyar Honvédség Facebook-oldala

A Honvédelmi Minisztérium szakmai támogatásával különleges katonai hadműveletről készül akciófilm, amely jövőre érkezhet a mozikba. A film az Aranyéletet és a Köntörfalakat is jegyző Dyga Zsombor rendezésében, Dobos Tamás operatőrrel, Lajos Tamás producer irányításával készül – számolt be a Magyar Nemzet.

Operation Sámán című, fikción alapuló történetben 

magyar katonák hősiesen kiszabadítanak több száz embert egy háború sújtotta városból. 

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 1,7 milliárd forint támogatást szavazott meg a mozifilm gyártására. Egyedi kormányhatározat alapján pedig a produkció további 1,067 milliárd forint támogatásban is részesül. 

Az alkotócsapat a produkció cselekményéről a következőképp vallott: „filmünk a valóságból inspirálódva fiktív azaz kitalált, játékfilmes elemekkel színezi azt, és a cselekmény középpontjába egy magyar orvosnőt helyez. A történet során párhuzamosan fut és összefonódik a magyar katonák önfeláldozó küzdelmének szála a háborús városból kijutni próbálók elkeseredett menekülésével. A fináléban az apokalipszisbe süllyedő repülőtéren nincs már törvény, nincs rend

 a magyar katonák kitartása, hősiessége és embersége dönt életről és halálról” 

– idézte a lap.

A forgatás augusztus elején kezdődik, főként magyarországi helyszíneken. A filmet tervek szerint 2025 őszén láthatja a hazai mozik közönsége.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2024. június 20. 08:56
Bár a film fikció, de a Líbiai "arab tavasz" (és magyar EU-elnökség) idején bizony kőkemény valóság volt, hogy a legtöbb európait magyar gépek (rajtuk TEK-esekkel) mentettek ki Tripoliból. Mindezt mély hallgatás követte, nehogy már meg kelljen köszönni valamit a diktátor Orbánnak.
satrafa-2
2024. június 20. 08:38
Elképzeltem, mi mindent tudna kezdeni a falum ezzel a 2,7 milliárddal... Mi ez az egyre furcsább megalomán célokra való pénzköltés? Politikailag egészen érdekes, hogy nekünk most kell háborús filmet forgatni. Nagyon nem tetszik a dolog.
2024. június 20. 00:40 Szerkesztve
különleges katonai hadműveletről készül akciófilm--- ha az oroszokéról, akkor kurvára megnézem mert az bizony remek fogás és bődüleztes kasszasiker is lenne. (de ennyi eszük, meg kurázsi bennünk úgy sincs, pedig lehetne benne többnek mutatni az ukránokat is annál, mint amik)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!